SM-liigassa ratkaistiin paikkoja ylempään jatkosarjaan

Miesten SM-liigassa pelattiin runkosarjan viimeistä edellinen kierros. Atlas ja BK-46 varmistivat paikkansa ylemmässä loppusarjassa.

Miesten SM-liigassa pelattiin viimeistä edellinen kierros. Atlas varmisti paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voitettuaan HIFK:n. Ylempään sekä alempaan jatkosarjaan lasketaan mukaan ainoastaan ne sarjapisteet, jotka ovat syntyneet keskinäisistä otteluista, joten illan ottelusta kumpikaan joukkue ei saanut lisäpisteitä mukaansa, sillä HIFK pelaa jatkopelinsä alemmassa ja Atlas ylemmässä sarjassa.

BK-46 pelasi tiukan ottelun Kauniaisissa, jossa GrIFK:n Miro Koljonen tasoitti pelin kun pelikellossa oli aikaa jäljellä ainoastaan 12 sekuntia. Tasapelillä BK-46 varmisti Atlaksen tavoin paikkansa ylemmässä jatkosarjassa, jossa Cocks on jo aikaisemmin puhtaalla pelillä pelanut itsensä jatkoon.

Viimeinen ylemmän jatkosarjan paikka on kahden joukkueen tavoiteltavissa. Mikäli Dicken voittaa keskiviikkona kotipelinsä Dynamoa vastaan, on Dicken varmasti jatkossa. GrIFK:lla on vielä myös mahdollisuus ohittaa Dicken ja siirtyä neljänneksi. Se kuitenkin edellyttäisi keskiviikon pelistä voittoa Siuntiosta sekä Atlaksen häviötä Dynamolle. Voitollaan Dynamosta, Dickenillä olisi vielä mahdollisuus nousta Atlaksen ohi, mikäli Atlas häviää viimeisellä kierroksella BK-46:lle

Mikäli molemmat joukkueet, Dicken sekä GrIFK päätyvät sarjapisteissä tasapisteisiin, tarkastellaan sääntökirjasta muita kohtia, sillä keskinäisten pelien maalit ovat  43-43, ja molemmat keskinäiset ottelut päätyivät vierasvoittoihin samoilla lukemilla 20-23, joten viimeisellä kierroksella varmasti nähdään maalitykitystä viimeiselle pelisekunnille asti.

Alemmasta jatkosarjasta on mahdollisuus nousta vielä vaikka mestaruuteen asti, sillä alemman  jatkosarjan 1-2 sijoille pelanneet joukkueet pelaavat ylemmän jatkosarjan 3-4 sijoille sijoittuneita joukkueita vastaan välieräpaikoista. Kaksi ylemmän runkosarjan parasta joukkuetta saavat lepovuoron kautta kerätä voimiaan suoraan välieriin.

Riihimäellä pelatussa ottelussa Dynamo voitti toistamiseen runkosarjassa PIF:n, mikä varmisti Paraisille runkosarjan viimeisen sijan. Liigan kaksi viimeistä joukkuetta karsii paikastaan kauden 2017-2018 liigasarjassa ykkösdivarin kahta ensimmäistä joukkuetta vastaan.

 

Lauantain liigaotteluiden tulokset:
ÅIFK – Dicken 24 – 31 (10 – 16)
HIFK – Atlas 24 – 27 (11 – 16)
GrIFK – BK-46 28 – 28 (14 – 11)
Dynamo – PIF 26 – 20 (15 – 9)

FSC Media

Add Comment

Click here to post a comment

Siirry työkalupalkkiin