Dicken naisten käsipallomestariksi

Dicken nousi heikon avausjakson jälkeen voittoon. Mestaruus ratkesi vasta jatkoajalla.

HIFK pelasi vahvan avausjakson ja oli ensimmäisen puoliajan loppupuolella jo seitsemän maalin karkumatkalla. Dicken pystyi tekemään kolmannen maalinsa vasta 19 minuutin kohdalla ja seuraavan maalin vasta kahdeksan minuuttia myöhemmin. 

Ottelun 27 minuutilla HIFK:n Johanna Hilli otti itselleen pelin ensimäsen kakkosensa ja valmennusjohto päätti pelata alivoimatilanteensa ilman maalivahtia kun tulostaululla oli johtolukemat lukemat 10-3. Tarvetta kuudennelle kenttäpelaajalle ei olisi ollut, vaan olisi riittänyt pelin rauhoittaminen ja ajan kuluttaminen saadakseen kuudennen kenttäpelaajan takaisin kentälle.

Dicken käytti tilaisuuden tyhjästä maalista hyväksi ja kiskaisi kaksi kertaa pallon tyhjään verkkoon, ensin maalivahti Sonja Koskinen ja heti perään Anna Lindahl, ja aloitti takaa-ajon. Puoliajalle lähdettäessä HIFK:n seitsemän maalin johtoasema oli kutistunut jo neljään maaliin.

Toisen puoliajan loppupuolella, kun ottelua oli kymmenen minuuttia pelaamatta ja HIFK 11-15 johtoasemassa, HIFK:n maalitykki Johanna Hilli otti kolmannen ulosajonsa, josta seurasi komennus katsomoon loppupelin ajaksi. HIFK:n peli sekosi täysin ja Dicken pääsi iskemään viimeisen kymmenen minuutin aikana kuusi maalia, HIFK:n kahta maalia vastaan. Ottelun varsinaisen peliajan päätyttyä tilanne oli taululla tasan 17-17.

2×5 minuutin jatkoaika meni Dickenin tahdittamana lukemin 6-3 Dicken vei koko ottelun lopulta lukemin 23-20 ja finaaliottelusarjan suoraan 3-0. 

Torjunnat: Sonja Koskinen 22, Alexandra Olsson 13
Parhaat maalintekijät: Betina Lillqvist 7, Carolina Böckelman 5, Linda Cainberg 5

*** Sonja Koskinen
** Carolina Böckelman
* Linda Cainberg

 

Ottelun tilastot (SKPL)

Siirry työkalupalkkiin