Huskies aloitti vaahteraliigakautensa murskavoitolla

Tampere Saints jäi pahasti Hurttalauman jalkoihin Pullerilla. Hämeenlinna Huskies ratkaisi ottelun murskanumeroin 50-0. 

Historian ensimmäisen Vaahteraliigapelinsä pelannut Hämeenlinna Huskies heitteli vierasjoukkue Tampere Saintsin kumoon monipuolisella pelillä. Kaurialan luonnurmikenttä oli vielä viivästyneen kesän takia pelikiellossa, ja ottelu pelattiin poikkeuksellisesti varakentällä, Pullerin Urheilukentällä. Paikalle oli saapunut hiukan alle 300 katsojaa, ja katsojalukua todennäköisesti verotti samaan aikaan käyty jääkiekon MM-kisojen Suomen pudotuspelikamppailu.

Hämeenlinnasssa on toki aikaisemminkin pelattu Vaahteraliigaa, vuosina 1993-1997, jolloin hämeenlinnalaisseuran nimenä pääsarjassa oli AFT Tigers. Aikaisemmilta Vaahteraliigakausiltaan Hämeenlinna on 50 pelaamastaan ottelusta onnistunut voittamaan seitsemän ja pelaamaan yhden tasan. Nyt Hämeenlinnan vaahteraliigan maratontaulukkoon merkittiin 51. peli ja kahdeksas voitto. 

 

Huskiesin Pelinrakentaja Stan Bedwell heitti 350 ja juoksi 33 jaardia.

Pelinrakentaja ja joukkueen päävalmentaja Stan Bedwell oli hyvässä pelivireessä, ja tehtaili Hämeenlinnan hämärtyvässä illassa 30 onnistuneella heitolla 350 jaardia ja neljä maalisuoritusta. Heitoista ainoastaan kuusi meni ohi kohteistaan. Yhtään katkaistua syöttöä ei kuitenkaan kirjanpitoon merkitty illan aikana. Pelinrakentaja vastasi itse omilla juoksuillaan myös kotijoukkueen suurimmista juoksujaardeista, joita kertyi yhteensä 33.

 

Eemi Huhtinen kuuden pisteen suorituksessa.

Nuori, Lahti Panthersista Hämeenlinnaan siirtynyt pelinrakentaja, 19-vuotias Eemi Huhtinen,  pääsi ottelun loppupuolella myös kentälle näyttämään kykyjään, ja osoitti olevansa ihan kelpo vahvistus Stan Bedwellin varamiehenä. Huhtinen heitti Vaahteraliigan ensiesiintymisessään kahden pisteen lisäpistesuorituksen, sekä juoksi itse yhden touchdownin.

 

Saints sekä Huskies kohtasivat edellisen kerran toisensa Hämeenlinnassa, Kaurialan urheilukentällä ykkösdivarin loppuottelussa 2015. Spagettimalja-nimellä paremmin tunnetun loppuottelun vei silloin nimiinsä Saints numeroin 15-28, yli tuhannen silmäparin edessä. Saints lunasti silloin paikkansa pääsarjatasolle Vaahteraliigaan ja onnistuikin pelaamaan ihan hyvän kauden 2016, voittamalla pelaamastaan 12 ottelusta neljä. Huskies mittaili voimiaan vielä yhden kauden divarissa ja voitti 2016 Spagettimaljassa Helsinki Wolverinesin lukemin 34-49 ja lunasti paikkansa tämän vuoden Vaahteraliigaan.

 

Saitsiin pelinrakentaja Raleigh Yeldell.

Tampere Saints ei saanut peliään rullaanmaan koko illan aikana ja näytti varsin vaisun esityksen. Vajaan viikon takaisesta avauskierroksen kotitappiosta Porvoon Butchersille vasta toipuva Saints, sai illan aikana kasaan 109 juostua ja 149 heitettyä jaardia, pistesuorituksia ei kuitenkaan nähty. Lisää mustia pilviä Päävalmentaja Teemu Majanderin pään yläpuolelle toi keskushyökkääjän pelipaikalla palloa kantaneen Tuukka Lehtonen loukkaantuminen ottelun loppupuolella.  

 

Vaikka Huskiesin peli olikin torstai-illan ottelussa murskaavan ylivoimaista, todelliset mittarit tulevat vastaan vasta kun liigan kestosuosikit asettuvat vastaan. Viikon kuluttua pelattavassa ottelussa Huskies saa vastaansa näistä ensimmäisen, kun Kauriassa vastaan tulee viime vuonna niukan 10-0 finaalitappion Helsinki Roostersille hävinneen Seinäjoki Crocodilesin.  Crocodilesilla on myös nuorennusleikkaus menossa ja avauskierroksen pelissä 50-12 tappion kärsinyt Crocodiles ei ole ihan edellisvuodenkaltaisessa iskussaan. 

Tampere Saints saa nyt hetken kasailla rivejään ja miettiä tulevia strategioitaan, kun seuraava ottelu pelataan vasta kesäkuun alussa. Vastus ei ainakaan tule helpottumaan, sillä vieraaksi 3.6. pelattavaan otteluun tulee Helsinki Roosters.  

 

 

Siirry työkalupalkkiin