Vaahteraliigassa epätasainen alkukausi

Otteluiden epätasaisuus on leimannut alkukauden vaahteraliigaa.

Vaahteraliigassa on pelattu kolme kierrosta ja yhtenä suurena puheenaiheena on ollut otteluiden epätasaisuus. Alkaneella sarjakaudella ainoastaan kaksi ottelua on päättynyt 28 pisteen eroilla, ja osassa on revitty yli 50 pisteen eroja. 

Ennen kauden alkua olikin seuroissa odotettavissa suuria muutoksia, sillä ylimmällä sarjatasolla pelaavista seitsemästä joukkueista peräti viisi vaihtoi alkaneelle kaudelleen päävalmentajan. Ainoastaan Tampere Saints jatkoi Teemu Majanderin luotsaamana, sekä sarjanousija Hämeenlinna Huskies luotti Stan Bedwellin osaamiseen.

Vielä keväällä joukkueet oli arvioitu kahteen kerrokseen, pudotuspeliviivan yläpuolelle sekä viivan alapuolelle. Ennen kauden alkua viivan yläpuolelle sijoitettiin useammassakin eri foorumissa varmoina jatkajina Roosters, Royals sekä Crocodiles, ja viimeisestä pudotuspelipaikasta olisi vääntänyt Butchers sekä Trojans. Alkukauden perusteella voidaan tämänhetkisten voimasuhteiden perusteella muodostaa useampikin taso. 

Huskiesin Niko Lester taklaamassa Crocodilesin Anthony Brooksia

Vaikka sarja on vasta polkaistu käyntiin, nyt nähdyn perusteella, taistelussa putoamista vastaan on kolme joukkuetta. Tampere Saints, Seinäjoki Crocodiles sekä Turku Trojans. Näiden joukkueiden väliset ottelut tulevat toivottavasti muodostamaan myös tiukat keskinäiset turnajaiset, ja antamaan myös televisioruutujen takana sekä katsomossa fanittaville katsojille rahoilleen vastinetta.

Selkeästi muiden yläpuolella jatkaa edellisvuosien tapaan Helsinki Roosters, jolle ei vielä ole tälle kaudelle vastusta löytynyt. Päävastustajaksi kaavailtiin Vaasa Royalsia, mutta viime maanantaipelin perusteella näin ei tule käymään. Roosters voitti ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessaan vaasalaiset Helsingissä lukemin 34-6.

Näyttää siltä, että Roostersin päävastustaja tulee tällä kaudella yllättävästä suunnasta, sillä sarjanousija Hämeenlinna Huskies on osoittanut kahdessa pelaamassaan ottelussa vakuuttavia otteita, ja varmasti Roostersin tasaisin alkukauden vastus tullaan näkemään pelissä Huskies – Roosters, joka pelataan Kaurialan kentällä 19.6.   

 

Branbon Connette, Helsinki Roosters

Osa kestosuosikeista on pudonnut oman tasonsa alapuolelle, mutta sarjanousijat sekä keskikastin porukat ovat näyttäneet parasta osaamistaan. Ainoana oman tasonsa säilyttäneenä voidaan pitää Helsinki Roostersia, jonka pelinrakentaja Brandon Connette näyttää olleen omaan pelisysteemiinsä nappihankinta.  Connette on kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussaan heittänyt 103 kertaa, joista 70 omille pelaajille. Ainoastaan kerran on vastustaja onnistunut katkaisemaan heiton. Heitettyjä jaardeja tilastoihin on merkitty 950, joiden avulla on tehty 12 touchdownia. Kolme kertaa on Connette toimittanut pallon omatoimisesti maalialueelle.

 

Eemi Huhtinen, Hämeenlinna Huskies

Hämeenlinna Huskies teki talven aikana suuren satsauksen ulkomaalaisvahvistuksiin, ja toimien seurauksena aiheutti samalla positiivista pelaajaimua myös muista liigajoukkueista.  Päävalmentaja ja joukkueen pelinrakentaja Stan Bedwell on saanut monipuolisen pelisysteemin ajettua sisään ja tulos on luettavissa suoraan tilastoista. Bedwelin opissa hyviä suorituksia on esitellyt myös Lahti Panthersista siirtynyt kakkospelinrakentaja Eemi Huhtinen, joka on ehtinyt juoksemaan sekä heittämään maalisuoritukset. Myös  Huskies on kahdessa pelaamassaan ottelussa pöllyttänyt molemmat vastustajansa kunnolla. Tampere Saints sai ensimmäisessä ottelussa tuntea nahoissaan 50-0 tappion, mutta ehkä suurempi pommi nähtiin Kaurialassa seuraavassa kotiottelussa, kun sarjan yksi kestosuosikeista, Seinäjoki Crocoriles lähti kotimatkalle peräti 60-6 häviö niskassaan. 

 

Jimi Roiko, Porvoo Butchers

Porvoo Butchers on esittänyt kahdessa pelaamassaan ottelussa hyviä otteita. Ensimmäisessä ottelussa kaatui Tampere Saints ja seuraavassa pelissä Turku Trojans. Tälle kaudelle päävalmentajan pestin ottanut Jimi Roiko, yhdessä uuden pelinrakentajansa Jordan Mooren kanssa, on saanut hyvän sykkeen nostettua porvoolaispelaajissa ja tänään illalla pelattavassa ottelussa Seinäjoella nähdään Butchersin iskukyky Crocodilesia vastaan.

Crocodiles on kuulunut kauden alisuorittajiin ja kolmessa pelaamastaan ottelusta ei ole vielä voittosarakkeeseen merkintöjä tullut. Omaan päähän on vastustaja tehnyt 150 pistettä, ja omia tehtyjä pisteitä Crocodiles on onnistunut keräämään ainostaan 26. Poislukien Royalsia vastaan pelattu ensimmäinen puoliaika, on vastustajat löylyttäneet seinäjokelaisia mennen tullen.

 

Anthony Brooks, Seinäjoki Crocodiles

Crocodiles pelaa ensimmäistä kertaa uudella stadionilla kotikannattajien silmien edessä, ja varmasti kaikki jätetään kentälle mitä annettavissa on. Molliviritteinen alkukausi ei anna odottaa kentällä suuria sankaritekoja, mutta alkukauden vastukset ovat tulleet sarjataulukon yläpäästä.

Pelinrakentaja Brett Arriveyllä on nyt niin sanottu näytön paikka, sillä ensimmäisestä kolmesta pelistä ei ole vielä heitettyjä maaleja sarakkeessa ja onnistuneita heittojaardejakin ainoastaan 245.

Pelaajista yksi suoriutujista on ollut keskushyökkääjä Jaska Värinen, joka on nykykuntoisen Crocodilesin paras juoksuetenijä, yhteensä 120 jaardillaan. 

 

Illan ottelun lähetykset alkaavat netin puolella ruutu+ ja televiossa Nelonen Prossa 18:00. Odotettavissa on toivottavasti kauden tähän astisisita tasaisin ottelu. 

 

 

 

 

Radio

Siirry työkalupalkkiin