Huskies peruspelillä voittoon

Turku Trojans lähti Hämeenlinnaan kotimaisella pelinrakentajalla. Liigassa jälleen yksi 28 pisteen erolla päättynyt peli.

Maanantai-illan kierroksen ottelussa, sateisella Kaurialan kentällä, ei nähty kummankaan joukkueen osalta mitään ihmeellisiä sankaritekoja. Jos ei olisi ollut tietoinen siitä, että ottelu pelattiin kesäkuun ensimmäisellä viikolla, olisi sään puolesta voinut kuvitella otteluajankohdaksi syyskuun loppupuolen. +9 astetta ja vesisadetta. Kuitenkin Kaurialan kentälle oli uskaltautunut säätä uhmaamaan n. 250 katsojaa.

Roman Runner koppaamassa palloa maalialueella

Trojans lähti otteluun ilman jenkkipelinrakentaja Gilbert RIversiä, joka oli aiemmin edellisviikolla vapautettu sopimuksesta. Pikakomennuksen aloittavaksi pelinrakentajaksi pestin saanut Teemu Thornström esitti ihan pirteän ottelun heittäen 77 jaardia. joista 51 uudelle Turun puolalaiselle sopimuspelaajalle, Andy Misiurolle. 

Trojansin tuore hankinta pelinrakentajan paikalle, Zach Bartlow, esiintyy pelikentällä 15.6. Pyynikillä, ottelussa Tampere Saintsia vastaan. 

Turun puolustus pelasi hyvän pelin ja pysäytti useamman kerran Huskiesin hyökkäyksen omalla red zonellaan, Stan Bedwelin ilmasirkus oli vierasjoukkueelle liikaa. Bedwell heitti 293 jaardia, joista syntyi kolme touchdownia. Maalisuorituksista vastasi Tommi Pinta kerran ja Roman Runner kolme kertaa.

Bedwelin ilmasirkustelu osoitti kuitenkin sateisella säällä haavoittuvuuksia ja 48:sta heitetystä pallosta ainoastaan reilu puolet, tavoitti oman pelaajan, kun aikaisemmassa kahdessa pelissä prosenttiluku on ollut noin 80. Osittain pienempi onnistumisprosentti kielee että tällä kertaa heitoissa oli paljon enemmän ilmaa alla, verrattuna aikaisempien otteluiden suurempaan määrälliseen screen-pelaamiseen.

Kaurialan arktiseen säähän oli uskaltautunut 250 katsojaa

Huskiesin laitahyökkääjä Ruben De Ruyter sai pelin loppupuolella kovan kolauksen päähänsä ja hetken pelaaja pyöri kentällä kuin Linnamäen karusellissa, ennen kuin hoitohenkilökunta sai pelaajan talutettua kentän reunalle. Päällisin puolin mitään kovin vakavaa ei kuitenkaan päässyt tapahtumaan.

Tahj Jones pysäyttämässä Josh Quesadaa

Vaikka ottelu päättyikin lukemiin 28-0 kotijoukkueen voittoon, voi Trojans silti olla tyytyväinen omaan suorittamiseen. Ilkka Koiranen taklasi työsarakkeeseen 10 taklausta ja monitoimimies Ville-Valtteri Suojanen viisi. Trojans ei ole onnistunut neljässä ensimmäisessä ottelussaan tekemään vielä kuuden pisteen maalisuoritusta, ja tänäänkin siitä jäätiin kiusallisen vähän, ainoastaan kahden jaardin päähän.

Vaahteraliiga on alkukauden otteluiden osalta ollut varsin epätasaista katsottavaa, ja tiukimmat pelit ovat päättyneet 28 pisteen eroilla, joten mistään varsinaisista jännitysnäytelmistä ei voida puhua. Loppukauden pelit kuitenkin tuleva osaltaan tiukkenemaan, kun kolme pudotuspeliviivan alapuolella olevaa joukkuetta kohtaavat toisensa. 

Trojans kohtaa seuraavaksi vieraskentällä Tampere Saintsin 15.6. ja Hämeenlinna Huskies lähtee lyhyen lepotauon jälkeen haastamaan 10.6. Royalsin. 

Radio

Siirry työkalupalkkiin