Porissa pelattiin rugbyn mestaruuksista

Porissa pelattiin lauantaina rugbyssä neljän eri sarjan suomenmestaruuksista.

Lajiuskollisimmat olivat uskaltautuneet paikanpäälle

Edellisen yön sade oli kastellut Porin Urheilukeskuksen luonnonnurmen märäksi, mutta itse pelipäivänä sade pysyi poissa. Kuitenkin viileä sää sekä suoratoistona lähetetyt ottelustriimit veroittivat katsojamäärää, ja paikalle olikin uskaltasunut vain kourallinen lajin fanaattisimpia kannattajia pipot syvälle päähän painettuina.

Kahdeksan tunnin ottelukokonaisuus sisälsi kakkosen, ykkösen, naisten sekä miesten loppuottelut. Pelit pelattiin 2×40 minuutin suoralla peliajalla ja viiden minuutin puoliajalla. Päivän otteluaikataulu oli tiukka, ja parin ensimmäisen pelin osalta ottelut venyivät äärimmilleen kahden tunnin niille varattuun aikatauluun useamman loukkaantumisen takia.

Aamun ensimmäisessä pelissä vastakkain kakkosdivarin finaalissa asettuivat itä- ja länsilohkojen ykköset, Karjalan Rugby Joensuu, sekä paikallisseura Porin Rugby Club. Kakkosdivarissa ei pelata erikseen semifinaaleita, vaan lohkojen parhaat ratkaisevat sarjan paremmuudesta finaaliottelussa.

Kakkosdivarin finaaliottelun vei nimiinsä selvänumeroisesti isäntäjoukkue Porin Rugby Club numeroin 41-12, jolla ansaitsi paikkansa seuraavan kauden ykkösdivariin.

Toisessa ottessa, ykkösdivarin finaalissa,  nähtiin ehkä päivän kovinta fyysistä kolistelua naapurimaiden kohdatessa. Pelissä Suomen SM-liigaa pelaava Tallinnan Kalev RFC voitti tiukassa väännössä Tampere Rugby Clubin kolmen pisteen marginaalilla, 20-17. Tallinna Kalev RFC nousee kaudelle 2018 Suomen korkeimmalle sarjatasolle.

Tampere Rugby Clug viiden pisteen try-suorituksessa.

Päivän kolmannessa ottelussa pelattiin naisten SM-tittelistä, jossa Tampere Rugby Club kohtasi Helsinki Rugby Clubin. Pelissä Helsinki jäi pahasti ottelussa jalkoihin ja saivat nollan pois taulusta vasta pelin loppupuolen viiden pisteen try-suorituksella sekä kahden pisteen konversiopotkulla. Ottelun voittajaksi kruunattiin Tampere Rugby Club numeroin 7-32.

JRC:n pelaajilla oli hymy herkässä ottelun jälkeen

Neljännessä, ja päivän viimeisessä ottelussa taisteltiin miesten SM-herruudesta, kun hallitseva mestari, Helsinki Rugby Club kohtasi Jyväskylän Rugby Clubin. Viime vuodet ovat olleet Helsinkiläisseurojen dominointia, sillä lajissa pelatuista 15:sta mestaruudesta 10 on mennyt pääkaupunkiin. Tampere on onnistunut viemään tittelin kolmesti ja Jyväskylä kaksi kertaa.

Viime vuosien kestomenestyjä Warriors Helsingistä, ei ytänyt tällä kertaa finaaliin asti.

Itse ottelu oli finaalille arvoinen tiukka vääntö, jossa ratkaisua saatiin odottaa aivan pelin viimeiselle minuutille, jossa Jyväskylä tuli try:llä neljän pisteen takamatkalta yhdellä pisteellä ohi ja vieden mestaruuden helsinkiläisten nokan edestä numeroin 25-24.

Edellisen suomenmestaruuden Jyväskylä on onnistunut voittamaan 2005.

Siirry työkalupalkkiin