Siuntiossa pelattiin tasainen sunnuntaipeli

Siuntiossa pelattiin tasainen sunnuntaipeli. Ratkaisu vasta peliajan umpeuduttua.

SIF sai vieraita Helsingistä, kun HIFK kävi mittauttamassa kotijoukkueen kisakunnon. Kohtaaminen oli kauden ensimmäinen joukkueiden välillä, sillä edes Cuomen cupin otteluissa tiet eivät ole kohdanneet. Ainoaksi mittariksi voidaan kaivaa ainoastaan edelliskauden kaksi kohtaamista, joissa voitot menivät 1-1, joten tasaista peliä ainakin edelliskauden perusteella olisi luvassa.

Molemmat joukkueet ovat talven aikana saaneet sekä menettäneet pelaajiaan, mutta ehkä suuremmaksi tappiolliseksi seuraksi voitaneen laskea SIF, jolta riveistä on loukkaantumisen takia Ardo Puna vuoden loppuun asti, Theo Westerlundin siirtyminen kilpailijaseura Riihimäen Cocksin riveihin sekä Ian Martinin siirtyminen Elitserieniin, HIF Karlskronaan.

Itse alkupeli oli tasaista puolin ja toisin pallojen mättämistä naapurijoukkueen verkkoihin, mutta ensimmäisen jakson loppupuolella HIFK oli karannut jo viiden maalin johtoasemaan. SIF sai kuitenkin jakson lopussa kavennettua tilanteen kolmeen maaliin.

Toisen jakson ensimmäisen kymmenen minuutin aikana HIFK oli kasvattanut johdon taas viiteen maaliin, mutta oman hyökkäyspään virheet, pallonmenetykset sekä Mika Malassun loistavat torjunnat nakersivat maali maalilta vierasjoukkueen johtoasemaa ja minuuttia ennen pelin päättymistä Atte Marjamäki kavensi tilanteen yhden maalin eroksi.

HIFK:n pitkä hyökkäys ja sen päälle pidetty aikalisä ei tuottanut tulosta ja SIF pääsi viimeiseen hyökkäykseen kun kellossa oli jäljellä enää parikymmentä sekuntia. Pallo saatiin toimitettua vasempaan laitaan Gustav Svanbäckille, jota HIFK:n riveihin Dynamosta tälle kaudelle siirtynyt Vili Mattila rikkoi punaisen kortin arvoisesti heittotilanteessa. Vili Mattilalle suora punainen kortti ja tilanteesta jo peliajan umpeuduttua seitsemän metrin heitto.

Siuntion virolaisvahvistus, maalitykki Ott Varik, sijoitti pallon varmasti HIFK:n maalivahti Ivan Saltykovin selän taakse ja ottelun lopputulokseksi 33-33, heittäen samalla SM-liigan 27:nnen maalinsa. Varik oli samalla Siuntion tehokkain pelaaja 8+2 maalilla ja palkintoraati arvostikin Varikin kolmen tähden arvoiseksi.

Lopputulos: SIF – HIFK 33 – 33 (14 – 17)

Torjunnat: Rony Leven 12, Mika Malassu 7, Ivan Saltykov 4, Theodotos Christou 2

Parhaat maalintekijät: Ott Varik 10, Niclas Ahlgren 10, Roman Protchenko 6

*** Ott Varik
** Niclas Ahlgren
* Roman Protchenko

Ottelun tilastot (SKPL)

Viikonlopun muut ottelut:
Atlas – Dicken 28 – 26
ÅIFK – HC HIK 32 – 24
BK-46 – PIF 38 – 15

 

Siirry työkalupalkkiin