Helsingin Urheilutalolla pelattiin käsipalloa juhlatunnelmissa

HIFK:n juhlaottelu isäntäjoukkueen näytöstä. Nousijajoukkue pelasi tasaisen avausjakson, mutta jäi lopulta pahasti jalkoihin.

Palkitut veteraanipelaajat.

Helsingin Urheilutalolla pelattiin juhlatunnelmissa, kun HIFK oli nimennyt ottelunsa 120-vuotisen urheiluseura juhlaotteluksi. Itse käsipalloa seurassa on pelattu 75 vuotta. 

Ottelutapahtumassa palkittiin juhlallisesti myös tiukoilla kriteereillä valittuja entisiä HIFK:n pelaajia, jäädyttämällä pelaajien pelinumerot ja nostamalla ne näkyville hallin seinään. Kyseisiä pelinumeroita ei käsipalloliigassa HIFK:n miesten joukkueen pelaajien pelipaidoissa enää nähdä: #4 Moritz Nyman, #7 Jukka Nurmi, #9 Hans Helminen sekä #19 Ben Söderlund.

Puoliajalla jäädytettiin veteraanipelaajien pelinumeroita.

Pelinumerolla #9 pelannut Kristian Jansson luovutti oman pelipaitansa pelaajalegenda Hans Helmiselle puoliajan palkitsemistilaisuudessa, ja jatkoi ottelua pelinumerolla 10, joka tulee näkymään myös tulevaisuudessa Janssonin peliasussa. 

Pelissä palkittiin myös nykyisessä pelaajakokoonpanossa pelaava Niclas Ahlgren, joka tekii 600:nnen liigaottelumaalinsa edellisessä pelissä. Myös toinen virstanpylväs täyttyi kun juhlaotteluun pelaamaan saapunut Tomi Siven heitti seitsemän metrin viivalta uransa 900:nnen liigaosumansa.

Tomi Siven ja 900. liigamaali.

Itse peli sai kotijoukkueelta tahmean alun ja tälle kaudelle liigaan noussut Hankolainen HC HIK sai otteluun hyvän aloitusjakson, ollen puoliajalla ainoastaan 14-10 tappioasemassa.

HIFK antoi tasoitusta heti pelin ensiminuutilla kun Roman Protcenko teloi nilkkansa ja oli lähes koko ottelun ajan sivussa. Osaltaan HIFK:n huonoa alkua selittää myös omassa hyökkäyspäässä menetetyt pallot sekä runsaat ohiheitot.

Niclas Ahlgren onnistui maalinteossa 11 kertaa.

HIFK:n 209 senttinen maalivahti Ivan Saltykov ei saanut pelin juonesta kiinni, torjuen ainoastaan 4 hankolaisten heittoa, ja seurasikin ensimmäisen jakson loppupuolesta pelin loppuun asti pelin vaihtopenkiltä. Maalipuiden välissä Saltykovin korvannut Theodotos Christou puolestaan pelasi hyvän pelin, torjuen 13 maalia kohti heitettyä palloa.

Hankolaisten parhaaksi maalitykiksi heitti itsensä Mathias Sandblom kahdeksalla maalilla. 

Perjantai-illan juhlaottelua oli saapunut seuraamaan HIFK:n miesten liigaotteluiden suurin katsojamäärä useaan vuoteen, 243 katsojaa, mutta silti katsojaluku on yksi liigan malatampia. Liigan suurimmat katsojaluvut löytyvät pääkaupunkiseudun ulkopuolelta, Karjaalta, Riihimäeltä, Siuntiosta sekä Paraisilta, jossa laji on saanut uuden nosteen. Osassa sarjapelejä on päästy Karjaalla hätyyttelemään 800 katsojan rajaa.

 

Torjunnat: Theodotos Christou 13, Ivan Saltykov 4, Johan Ståhlberg 6, Mika Pellinen 5

Parhaat maalintekijät: Niclas Ahlgren 11, Mathias Sandblom 8

 

*** Niclas Ahlgren
** Kristian Jansson
* Nicola Zujic

 

Ottelun tilastot (SKPL)

Siirry työkalupalkkiin