Venäjä pöllytti Suomea käsipallon MM-karsintaottelussa

Vantaan Energia-Areenalla pelattiin käsipallon MM-karsintaottelu Suomi – Venäjä. Suomi jäi pahasti taitavamman itänaapurin jalkoihin.

Suomen maajoukkue kävi edeltävänä keskiviikkona kirimässä Luxemburgissa pelin viimeisillä minuuteilla neljän maalin tappioasemasta 23-23 tasapeliin, saaden yhden sarjapisteen. Suomelle avautui pelissä vielä mahdollisuus pelin viime hetkillä päättää maaottelu voittoon, mutta Luxemburgin maalivahti sai torjuttua läpiajoon päässeen Nico Rönnbergin heiton.

Luxemburg-pelistä puuttuneet Max Granlund sekä Teemu Tamminen olivat mukana MM-miehistössä Venäjää vastaan.

Ennen illan Venäjäpelin alkua pitkävetokertoimet eivät paljoa Suomen maajoukkuetta imarrelleet kertoimella 9,80, kun vastaava luku itänaapureille oli 1,06. Pelin kulku vastasi suurelta osin kertoimia, ja peli oli selvästi teknisemmän ja taitavamman Venäjän näytöstä.

Maalissa hyvin torjunut Mikael Mäkelä piti Suomea pystyssä ensimmäisellä jaksolla. Suomi jaksoikin sinnitellä venäjän vauhdissa ensimmäiset 20 minuuttia, mutta jo puoliajalla itänaapuri oli päässyt kuuden maalin karkumatkalle, 10-16. Toisella puoliajalla Venäjä kiristi entisestään tahtia ja loppulukemat ei jättänyt epäselvyyttä paremmasta joukkueesta. Lopputulos Vantaalla 22-35.

Teemu Tamminen onnistui maalinteossa kuusi kertaa ja samoihin lukemiin ylsivät Venäjän Dimitry Kovalev sekä Dimitrii Santalev.

Samassa lohkossa Suomen ja Venäjän kanssa pelaavat Luxemburg sekä Slovakia, ja ainoastaan lohkon voittaja jatkaa karsintojen toiseen vaiheeseen.

Seuraava Suomen maajoukkueen ottelu pelataan tammikuussa, 4.1. jolloin Energia-Areenalla vastustajaksi tulee Venäjälle avauskierroksella 22-32 hävinnyt Slovakia.

 

Ottelun tilastot (EHF) 

Siirry työkalupalkkiin