Käsipallon Suomen Cupit saatiin päätökseen

Käsipallossa pelattiin viikonloppuna naisten sekä miesten käsipallon Suomen Cupin finaalit.

Lauantain ottelussa Kauniaisten palloiluhallissa kotijoukkue GrIFK oli saanut vastustajakseen kestomenestyjän, Riihimäen Cocksin. Ottelupari oli sama myös edellisellä kaudella, jolloin Cocks oli parempi maalein 37-29.

Viktar Zaitsau oli puolustuksen näyttävimpiä pelaajia.

Cocks lähti otteluun ennakkosuosikin paikalta, vaikka tiukka ottelutahti painoikin pelaajien fysiikassa. Sunnuntaina pelattu Euro Cup -ottelu sekä tiistaina ainoastaan pisteen erolla voitettu liigaottelu Dickenistä ei lähtökohtaisesti antanut odottaa kovinkaan runsaslukuista maali-iloittelua.

Riihimäkeläiset saivat kuitenkin otteluun vahvan alun ja painelivat jo ensimmäisen jakson puolivälissä 4-10 johtoasemassa. Giedrius Morkunas aloitti Cocksin maalissa hyvässä pelivireessä ja pystyi ensimmäisen jakson yhdeksän torjunnan jälkeen luovuttamaan torjuntavastuun Vitalii Shitskolle sekä Kalle Alanderille. Kaksikko Rönnberg-Tamminen vastasivat yhteensä 15:sta Cocksin maalista, Nico Rönnberg tehdessä yhdeksän ja Teemu Tamminen kuusi maalia.

Cocksin puolustuksen viivalla pelannut, yli kaksimetrinen valkovenäläispelaaja Viktar Zaitsau, tuntui olevan ohittamaton muuri kotijoukkueen heitoille ja vaikka maalisarakkeeseen ei merkintöjä tullutkaan, oli yksi kentän näyttävimmistä hahmoista.

Cocks juhlii neljättä peräkkäistä cup-mestaruuttaan

GrIFK:n maajoukkueessakin Venäjää vastaan esiintynyt maalivahti Jan Stolt ei saanut pelijuonesta kiinni ja tolppien väliin vaihtui jo pelin alkuvaiheessa hyvin pelannut Albert Georgs, joka ei hyvistä torjunnoistaan huolimatta yksin pystynyt pitämään kotijoukkuetta Cocksin vauhdissa mukana. Seitsemän metrin spesialisti Sami Silfver heitti ottelussa viisi maalia ja samaan määrään ylsi Patrik Johansson.

Suomen Cupin voitto oli Cocksille neljäs peräkkäinen.

MSC GrIFK vs. Cocks 24 – 36 (11 – 16)

Parhaat maalintekijät: Nico Rönnberg 9, Teemu Tamminen 6, Sami Silfver 5, Patrik Johansson 5
Torjunnat: Giedrius Morkunas 9, Vitalii Shitsko 4, Kalle Alander 3, Albert Georgs 9, Jan Stolt 1

Ottelun tilastot (SKPL)

 

Naisten Cupin finaalista oli odotettavissa tasaista vääntöä, eikä ehdotonta ennakkosuosikkia otteluun lähdettäessä ollut. Molemmat joukkueet olivat voittaneet Cupin runkosarjavaiheessa selvänumeroisesti vastustajansa, HIFK Siuntion 15:lla sekä Atlaksen 16 maalilla. Dicken puolestaan KyIF:n seitsemällä maalilla ja ÅIFK:n 19:lla maalilla.

HIFK ja Dicken ovat kohdanneet naisten SM-liigassa kuluvalla kaudella toistaiseksi yhden kerran, jossa DIcken pöllytti HIFK:ta peräti 29-16. 

Dicken oli saanut pelaajarosteriin täyden pakan, 16 pelaajaa, kun loukkaantumisista kärsivä HIFK joutui lähtemään ainoastaan 11 pelaajalla liikenteeseen. 

Joaanna Hilli teki ottelussa viisi maalia

Iltapäivän peli oli hyvätasoista, tiukkaa ja viihdyttävää palloilua. Koko ottelun ajan peli pysyi yhden ja kahden maalin marginaalilla puolin ja toisin. Ida Vepsäläinen sekä Roosa Penttinen pelasivat hyvän ottelun kotijoukkueen tolppien välissä, torjuen yhteensä 16 maalia kohti heitettyä palloa. Toisessa päässä Sonja Koskinen puolestaan ehti pallon eteen 13 kertaa.

HIFK:lta maalisarakkeeseen pääsi merkkauttamaan itsensä ainoastaan neljä pelaajaa. Spartasta tälle kaudelle joukkueen vahvuuteen siirtynyt Inka Jäntti, joka valittiin myös ottelun parhaaksi pelaajaksi, osui 11 kertaa, Linda Cainberg seitsemän sekä Kathlen Ax ja Johanna Hilli viidesti.

HIFK:n naiset juhlivat cup-mestaruutta yhden välivuoden jälkeen

Dickenin edelliskauden cup-mestaruus vaihtui kakkossijaksi. HIFK puolestaan ei yltänyt edellisellä kaudella finaaliin, vaan putosi pois finaalista hävittyään DIckenille välierässä lukemin 20-27. Edellinen cup-mestaruus HIFK:lta löytyy kaudelta 2015. 

Joukkueet kohtaavat toisensa uudelleen jo tulevana perjantaina SM-liigan ottelussa Helsingin Urheilutalolla.

NSC HIFK vs. Dicken 28 – 25 (13 – 13)

Parhaat maalintekijät: Inka Jäntti 11, Anna Lindholm 8, Linda Cainberg 7
Torjunnat: Sonja Koskinen 13, Ida Vepsäläinen 9, Roosa Niemi 7

Ottelun tilastot (SKPL) 

Radio

Siirry työkalupalkkiin