HIFK:lle rutiinivoitto turkulaisista

HIFK otti helpon 35-22 rutiinivoiton ÅIFK:sta tiistai-illan ainoasssa SM-liigaottelussa.

Voitto irtosi peräti 13 maalin marginaalilla, kun kaksi aikaisempaa runkosarjaottelua olivat olleet huomattavasti tiukempia, molempien päättyessa neljän maalin erolla. HIFK oli illan otteluun saanut takaisin silmävammasta toipuneen viivapelaajansa ja joukkueen kapteenin, Johannes Bargumin, joka kokemuksellaan tuo lisäväriä ja vääntöä peliin kuin peliin.

Nicola Zujic viimeisteli seitsemän maalia

Ottelussa ÅIFK:n maalivahti Markus Aspelin oli kovan HIFK:n tulituksen kohteena, helsinkiläishyökkäyksen heittäessä maalia kohti 50 palloa, joista Aspelin torjui 15. Toisessa päässä kenttää HIFK:n puolustus ei päästänyt turkulaisia helpolla, ja 34:stä maalia kohden heitetystä pallosta Christou torjui kahdeksan ja Saltykov neljä.

HIFK sai alemman jatkosarjan ottelusta tärkeät kaksi sarjapistettä ja nousi tasapisteisiin GrIFK:n kanssa. Molemmilla joukkueilla on alemmassa jatkosarjassa nyt 11 sarjapistettä, ja tulevana perjantaina Helsingin Urheilutalolla joukkueet kohtaavat kolmannen kerran toisensa.

Kahdessa runkosarjaottelussa GrIFK on ollut selvästi parempi, mutta piikkipaikka alemmassa jatkosarjassa varmasti kiinnostaa helsinkiläisiä. Joukkueet kohtaavat toisensa vielä toistamiseen, sarjan viimeisellä kierroksella 17.3. Kauniaisissa, ennen mahdollisia pudotuspelejä.

 

HIFK vs. ÅIFK 35 – 22 (19 – 9) 

Torjunnat: Markus Aspelin 15, Theodotos Christou 8, Ivan Saltykov 4
Parhaat maalintekijät: Nicola Zujic 7, Roman Protcenko 6, Oscar Berglund 5, Christoffer Sjöblom 5

*** Christoffer Eneberg
** Roman Protcenko
*  Oscar Berglund

Ottelun Tilastot (SKPL) 

Radio

Siirry työkalupalkkiin