Käsipallon välieräjoukkueet selvillä

Vimeinen välieräjoukkue selvisi vasta viidennessä osaottelussa. Dicken eteni neljäntenä joukkueena pudotuspeleihin.

Kaksi ensimmäistä käsipallon SM-liigan välieräpaikkaa selvisi ylemmän jatkosarjan päätyttyä, kun Cocks sekä BK-46 pelasivat itsensä kahdelle ensimmäiselle sijalle, ansaiten suoran paikan välieriin. Ylemmän jatkosarjan kolmonen sekä nelonen puolestaan joutuivat pelaamaan vielä alemman jatkosarjan ykköstä ja kakkosta vastaan paras-viidestä -järjestelmällä.

Ylemmän jatkosarjan nelonen, Atlas Vantaa, kohtasi omassa ottelusarjassaan GrIFK:n Kauniaisista, joka puolestaan voitti alemman jatkosarjan, ennen toiseksi sijoittautunutta HIFK:ta. GrIFK voitti omassa ottelusarjassaan Atlaksen puhtaasti 3-0, kun puolestaan HIFK sekä Dicken joutuivat venyttämään sarjansa viidenteen otteluun asti.

Illan ottelussa Dicken oli koko ottelun niskan päällä ja ottelu ratkesi viimeistään siinä vaiheessa kun HIFK:n maalitykki Christoffer Eneberg suoritti itsensä punaisella kortilla katsomoon ensimmäisen erän lopussa. HIFK:n ahdinkoa lisäsi, kun Nicola Zujic rikkoi nilkkansa toisen erän puolivälissä.

HIFK johti sarjaa jo otteluvoitoin 2-1, mutta Dicken nousi sillasta vieden seuraavat kaksi ottelua ja eteni välieriin. Välierissä Dicken saa vastaansa BK-46:n. GrIFK puolestaan pelaa ainoastaan yhden sarjapisteen koko kaudella menettäneen Cocksin kanssa.

Liigan välierät aloitetaan 14.4. pelillä BK-46 – Dicken, joista kolmella voitolla toukokuussa pelattavaan finaalisarjaan. 

 

Torjunnat: Mikael Mäkelä 16, Theodotos Christou 8, Ivan Saltykov 1
Parhaat maalintekijät: Joacim Broman 9, Benny Broman 6, Roman Protcenko 6, Kristian Jansson 5
*** Mikael Mäkelä
** Joacim Broman
* Kristian Jansson

 

MSM Dicken vs. HIFK 28 – 23 (14 – 9)
Ottelun tilastot (SKPL)


Välierien otteluparit:

Cocks (Riihimäki) vs. GrIFK (Kauniainen)
BK-46 (Karjaa) vs. Dicken (Helsinki)

Radio

Siirry työkalupalkkiin