UNC voitokkaalla kotiottelulla pudotuspeleihin

Jenkifutiksen ykkösdivarissa pelattiin jo ratkaisevia otteluita pudotuspelejä silmälläpitäen.

Sarjassa yhden voiton saalistanut UNC Crusaders sai vieraakseen toistaiseksi kaikki ottelunsa hävinneen Kouvola Indiansin. UNC Crusadersin ainoat kaksi sarjapistettä oli saalistettu juurikin Indiansin kustannuksella, kun Lohjan ja Hangon yhdistelmäjoukkue kävi kesäkuussa Kuusankoskella voittoisalla ristiretkellä lukemin 22-49.

Kotijoukkueen Ryan Tuiasoa juoksi ottelussa 381 jaardia, tehden neljä touchdownia

Pelissä oli panoksena sarjan pudotuspelipaikka, ja voitolla UNC varmistaisi itselleen runkosarjan kolmos- tai nelospaikan. Jos puolestaan vierasjoukkue Indians onnistuisi katkaisemaan kolmen vuoden tappiokierteensä, olisi mahdollisuus vielä kolikonheiton kautta yltää pudotuspeleihin.

QB Berndtsson heitti yhteensä 119 jaardia

Kotijoukkueella oli otteluun lähdettäessä lähes täysi pakka, kun puolestaan vierasjoukkue Indians oli saanut pukeisiin ainoastaan 19 pelaajaa. Lähes nelituntiseksi venyneen ottelun paahtavassa heltessä vei nimiinsä kotijoukkue UNC Crusaders selvänumeroisesti 62-37, varmistaen tiensä kolmantena joukkueena pudotuspeleihin Helsinki Wolverinesin sekä Kotka Eaglesin kanssa.

Ottelua varjosti lukuisat loukkaantumiset, joista yksi osui kotijoukkueen pelinrakentajalle, Sebastian Berndtssonille. Berndtsson loukkasi taklaustilanteessa vasemman olkapäänsä, ja joutui luovuttamaan pelipaikkansa Eddie Lindbomille.

Berndtsson heitti ottelussa 119 jaardia, joista kaksi touchownia, molemmat laitahyökkääjä Alvaro Guitlanille.

QB Wilkerson juoksi ottelussa 200 jaardia.

Kouvola Indians korvasi pelinrakentaja Philip Garcian, Seinäjoki Crocodilesista potkut saaneella Ben Wilkersonilla jo kolmen pelatun kierroksen jälkeen. Wilkerson olikin päivän paras intiaanietenijä, juoksemalla 200 jaardia, tehden niistä 4 maalia. Kun Wilkersonin päivän tilastoihin lisätään vielä 255 heitettyä jaardia, joista syntyneenä yksi maali, kokonaisjaardimäärä nousee 455:een.

Indiansille jäi vielä ohut mahdollisuus selviytyä jatkopeleihin, mutta se edellyttäisi voittoa sarjajohtaja Wolverinesista sekä kolmospaikalla olevasta East City Giantsista, jonka lisäksi ECG ei saisi Kolmesta viimeisestä ottelusta saada yhtään sarjapisteitä. Silloinkin lopullinen ratkaisu tapahtuisi kolikonheitolla ECG:n ja Indiansin välillä.

M1D UNC Crusaders vs. Kouvola Indians 62 – 37 (41 – 13)

 

Radio

Siirry työkalupalkkiin