NFL Super Bowl LIII joukkueet selvillä

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ratkottiin AFC sekä NFC -konfrenssien mestaruudet – molemmissa otteluissa potkaisijat avainrooleissa.

NFC konfrenssin loppuottelussa kohtasivat etelälohkon New Orleans Saints sekä länsilohkon Los Angeles Rams. Molemmat joukkueet pelasivat runkosarjan 13-3, joten Mercedes-Benz Superdomessa oli odotettavissa tasainen ottelu.

Ottelun ratkaisu siirtyi jatkoajalle Ramsin onnistuttua tasoittamaan ottelu lukemiin 23-23 vain 15 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Greg Zuerlein 48 jaardisella kenttäpotkumaalilla.

Kotijoukkue Saints voitti kolikonheiton ja sai jatkoajan ensimmäisen hyökkäysvuoron, joka kuitenkin katkesi Drew Breesin heittämään syötönkatkoon. Rams puolestaan eteni omalla hyökkäysvuorollaan 40 jaardin päähän New Orleansin maalialueesta ja käytti viimeisen yrityksensä kauden pisimpään, 57 jaardisen kenttäpotkumaalin yritykseen. Greg Zuerlein upotti pallon haarukkaan ja johdatti Los Angeles Ramsin loppuotteluun.

Yön toisessa ottelussa kotijoukkue AFC:n länsilohkon Kansas City Chiefs (12-4)  sai vastaansa kestomenestyjän itälohkosta, New England Patriotsin (11-5).

Vierasjoukkue Patriots aloitti oman pistetehtailunsa heti ensimmäisellä neljänneksellä seitsemällä pisteellä. Toisen neljänneksen lopussa Tom Brady löysi vielä maalialueelta Philip Dorsettin ja lisäpistepotkun jälkeen joukkueet poistuivat puoliajalle Patriotsin  14-0 johtoasemassa.

Toisen puoliajan Chiefs aloitti pirteästi ja kavensi omintakeisella heittotyylillä heittävän Patrick Mahomesin 12 jaardisella heitolla Travis Kelcelle, sekä Harrison Butkerin lisäpistepotkulla tilanteeksi 7-14, ainoastaan kahden pelatun minuutin jälkeen.

Daniel Sorensen otti Chiefsin puolustuksessa isoa roolia viimeisellä neljänneksellä, pysäyttäen kerran Patriotsin neljännen yrityksen, sekä ottamalla yhden syötönkatkon. Kansas City Chiefs tasoitti ottelun 39 jaardisella kenttäpotkumaalilla lukemiin 31-31, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää 11 sekuntia, ja näin myös AFC-konfrenssin finaali venyi jatkoajalle.

New England voitti jatkoajan kolikonheiton ja sai valita itselleen etuna ensimmäisen hyökkäysvuoron. Patriotsin hyökkäysvuoro päättyi Rex Burkheadin onnistuneeseen dive-juoksuun ja New England Patriots vei lopulta jännitysnäytelmän lukemin 31-37 edeten finaaliin.

Molemmat välieräpelit olivat tiukkoja vääntöjä, ja ottelut olisivat voineet päättyä kumpaan suuntaan tahansa, joten helmikuun ensimmäisen sunnuntain finaalipelistä on varmasti myös odotettavissa tasainen ja hieno tapahtuma.

New Orleans Saints vs. Los Angeles Rams 23 – 23 (13 – 10)  OT 23 – 26
Kansas City Chiefs vs. New England Patriots 31 – 31 (00 – 14) OT 31 – 37

Super Bowl LIII:
3. helmikuuta Mercedes-Benz Stadiumilla Atlantassa pelattava Super Bowl on järjestyksessään 53. Ottelussa kohtaavat NFC-konfrenssin voittanut Los Angeles Rams sekä AFC-konfrenssin voittanut New England Patriots.

 

 

Radio

Siirry työkalupalkkiin