HIFK sai vieraita Turusta

HIFK sai vieraakseen ÅIFK:n alemman jatkosarjan kotiottelussa.

Kotijoukkue sai heti ottelun alussa kylmää vettä niskaan kun huomasivat turkulaisten painelevan viiden minuutin kohdalla jo 1-5 johtoasemassa.

HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishin iski tässä vaiheessa vihreän T1:n toimitsijapöytään ja piti pelaajilleen minuutin mittaisen pikapalaverin suoristaakseen rivit. Pikapuhutuksesta oli selvästikin apua, sillä kotijoukkue oli kymmenessä minuutissa kirinyt etumatkan kiinni, ja tasoittanut pelin tilanteeseen 7-7.

Puoliajalle lähdettiin kotijoukkueen kahden maalin johtoasemassa, lukemissa 16-14.

ÅIFK yritti pelissä muun muassa erilaisilla puolustustaktiikoilla sekoittaa HIFK:n pakkaa, esimerkiksi 4-2 puolustuksella pelata muun muassa Ardo Punan pois pahanteosta, mutta kotijoukkue oli asiassa hereillä ja vastasi pelaamalla ilman maalivahtia seitsemällä kenttäpelaajalla, laittaen kaksi pelaajaa hyökkäysviivalle, ja pakottaen puolustuksen vieraat samalla takaisin 6-0 muodostelmaan.

Kotijoukkue HIFK iski kovemman vaihteen toisella puoliajalla ja oli enimmillään jo seitsemän maalin karkumatkalla 33-26, kun ÅIFK pääsi takaisin peliin mukaan ja kiri välimatkan kahteen maaliin vain viisi minuuttia ennen pelin loppua.

HIFK pelasi loppupelin kuitenkin terävämmin ja loppulukemat Helsingin urheilutalolla kotijoukkueelle 36-33. HIFK kierrätti maalissa kaikkia kolmea maalivahtiaan, kun turkulaiset puolestaan luottivat pelkästään Aku Kuusiston torjuntataitoihin.

Torjunnat: Aku Kuusisto 14, Theodotos Christou 8, Kalle Alander 3

Parhaat maalintekijät: Christoffer Eneberg 10, Peik Sjöblom 10, Steen Toomla 8, Alexander Nystén 6

Parhaat pelaajat:
*** Christoffer Eneberg
** Peik Sjöblom
* Steen Toomla

Alemman loppusarjan kierroksen tulokset:
SIF vs. Atlas 26 – 24 (13 – 11)
HIFK vs. ÅIFK 36 – 33 (16 – 14)

Lauantaina pelataan ylemmän jatkosarjan pelit:
Dicken vs. GrIFK, 2.3.2019 klo 16:00, Pirkkolan palloiluhalli
Cocks vs. BK-46, 2.3.2019 klo 16:00, Riihimäen Urheilutalo

Teksti ja kuva @FSC Media
Otsikkokuva: Arkistokuva pelistä HIFK vs. ÅIFK 21.9.2018

Siirry työkalupalkkiin