Wildmen voittoon Otahallissa

Korkeakoulusarjan hallitseva mestari Lappeenranta Wildmen avasi kautensa voitokkaasti Espoossa. Kotijoukkue Aalto Predators joutui taipumaan hallitsevan suomenmestarin käsittelyssä lukemin 6 – 20 (0 – 14).

Kotijoukkue aloitti ottelun pirteästi pitkällä heitolla joka päätyi lappeenrantalaisten viiden jaardin linjalle, mutta jo seuraavassa yrityksessä pelinrakentaja Benjamin Raymondin ojentama pallo keskushyökkääjälle pudotettiin ja sen päälle ehti lappeenrantalaispuolustaja ensimmäisenä. Lukuisat virheet kävivät muutenkin kalliiksi kotijoukkueelle, sillä muun muassa useat aloitussyötöt menivät shotgun-muodostelmassa olleen pelinrakentajan yli, aiheuttaen runsaasti miinusjaardeja.

Ensimmäisen puoliajan tahdin määräsi Wildmen kahdella touchdownilla sekä yhdellä kahden pisteen suorituksella, ja puoliajalle lähdettiin 0-14 lukemissa.

Wildmen pelasi menestyksekkäästi keskustan kautta middle screen peleillä, joihin selvästi Predators ei osannut varautua, eikä saanut pelin aikana tehtyä tarvittavia muutoksia korjatakseen tilannetta.

APC Foxes Cheerleaders

Toinen puoliaika pelattiin jo tasaisemmin 6-6 ja Predatorsilta nähtiin muutamia hyviä suorituksia pitkien heittopelien sekä kentän läpi puhkaistujen juoksujen kautta, mutta viimeistelyt jäivät usein kiusallisen muutaman jaardin päähän maalista.

Noin 200 paikalle saapunutta ottelun seuraajaa näki hyvän ja tasaisen ottelun. Äänekkäimmin katsomosta kuitenkin kuului vierasjoukkue Wildmenin harvalukuisen fanijoukkueen kannustus edelliskauden mestaruusjoukkue Wildmen-pelinrakentaja Onni Juvosen johdolla.

Aalto Predators voitti Kotkassa pelatussa sarja-avauksessa Xamk Hawksin lukemin 19-49 ja on nyt tilanteessa 1-1.

Valitettavasti muista otteluista, sarjataulukosta tai otteluohjelmasta FSC Median toimituksella ei ole tietoa vielä artikkelin kirjoitusvaiheessa, sillä Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto on päättänyt pidättäytyä julkaisemasta korkeakoulusarjasta otteluohjelmaa tai sarjataulukkoa kaudelta 2019.

Linkki SAJL:n otteluohjelmaan ja sarjataulukkoon

Ottelun sekä tapahtuman plussat ja miinukset.

Kiitämme:
+ ottelun runsaslukuinen yleisömäärä
+ järjestetty kenttäselostus
+ suppea, mutta toimiva ja edullinen ottelukahvio
+ APC Foxes cheerleaderit
+ erotuomaritoiminta

Moitimme:
– käsiohjelmien / pelaajatietojen puuttuminen
– otteluiden puutteellinen ennakkotiedottaminen medioille

Aalto Predatorsin seuraava kotiottelu pelataan TUAS Tornadoesia vastaan Otahallissa 23.3. klo 17:00. Lappeenranta Wildmenin seuraavasta ottelusta ei ole tietoja saatavilla.

Tekstit ja kuva @FSC Media

Otsikkokuva: Aalto Predators vs. UTU Beaver Hunters pelin katsomosta 2017
Artikkelikuva: APC Foxes Cheerleaders

Siirry työkalupalkkiin