HIFK päätti runkosarjan voitokkaasti

HIFK:n naiset päättivät runkosarjan voitokkaasti. Ennen illan ottelua kotijoukkue HIFK oli jo varmistanut runkosarjan voiton, ja niin ikään vastustaja SIF neljännen sijan, joten molemmat joukkueet pystyivät lähtemään peliin paineitta.

Samat joukkueet kohtaavat toisensa viikon kuluttua alkavissa välierissä, josta kolme voittoa saavuttanut joukkue jatkaa finaaliin.

HIFK oli aikaisemmista kolmesta runkosarjan kohtaamisesta voittanut kaikki noin kuuden maalin keskiarvolla, joten kotijoukkue lähti myös neljänteen kohtaamiseen ennakkosuosikkina.

Ennen ottelua SIF:n päävalmentaja Taavi Tibar kertoi haastattelussa, että paineita ottelussa ei ole ja lähtee antamaan peliaikaa kaikille pelaajille, sillä jo valmiiksi ohut pelaajarosteri voi vielä pudotuspelien aikana kaventua entisestään ja on hyvä ajaa pelaajia sisään.

Mitään uusia pelikuvioita Tibar ei luvannut näytettävän, vaan kertoi että peli menee hyvänä kenraaliharjoituksena pudotuspelejä silmälläpitäen, sillä onhan vastassa tämän hetken Suomen kovin joukkue.

Siuntion päävalmentaja Taavi Tibarilla oli välillä tuskaista katsoa omiensa suoriutumista.

SIF lähti otteluun 13:lla pelaajalla ja koki vielä pelin aikana yhden pelaajamenetyksen, kun Sanni Miettinen loukkasi oikean polvensa harmittoman näköisessä tilanteessa toisella puoliajalla.

HIFK: tiukka puolustus otti siuntiolaiset kiinni jo yhdeksän metrin viivalta ja heittopaikkoja avautui harvakseltaan, ja kun Roosa Niemi koppasi lisäksi 19 maalia kohti heitettyä palloa, repesi loppulukemat yhdeksän maalin eroksi.

Kotijoukkue oli saanut takaisin riveihinsä pitkään loukkaantuneena olleen kapteeninsa, Linda Cainbergin, joka teki ottelussa kolme maalia vasen polvi vahvasti tuettuna.

Illan kovimmasta suorituksesta vastasi HIFK:n Kathlen Ax, joka pöllytti verkkoja 13 maalin verran. Ax on kaudella pelaamissaan 19 ottelussa tehnyt vakuuttavaa tulosta, ja johtaa maalipörssiä 123 maalilla.

Runkosarja saadaan päätökseen torstai-illan ottelussa, kun jo sarjan kakkospaikan varmistanut Dicken käy Karjaalla BK-46:n vieraana. Myös tämä ottelupari pelaa keskenään pudotuspeleissä toisesta finaalipaikasta.

Lopputulos:
NSM HIFK vs. SIF 30 – 21 (19 – 10)

Parhaat maalintekijät:
Kathlen Ax 13, Linda Arifullen 8, Madeleine Lindholm 5, Ella Holopainen 5

Torjunnat:
Roosa Niemi 19, Laura Laakso 5, Roosa Penttinen 2

*** Kathlen Ax
** Roosa Niemi
* Linda Arifullen

Kuvat, teksti ja video @FSC Media
Otsikkokuva: FSC Median arkisto, Linda Cainberg
Video: Ottelusta NSM HIFK vs. SIF 27.3.2018

Radio

Siirry työkalupalkkiin