Atlas päätti kautensa tasapeliin

HIFK ja Atlas kohtasivat merkityksettömässä alemman jatkosarjan viimeisessä kohtaamisessa.

Ennen illan ottelua HIFK oli jo varmistanut jatkopaikan alemman jatkosarjan kakkospaikalla. Myös Atlas oli varmistanut paikkansa liigan kahdeksannella sijalla.

Atlas lähti peliin ainoastaan kahdeksalla kenttäpelaajalla ja kahdella maalivahdilla, ja katsomosta ottelua seurasivat ainakin Milos Maksimovic, Jani Kivinen sekä Joonas Nokelainen. HIFK:lla katsomossa ottelua seurasi Jasper Heino sekä Theodotos Christou.

HIFK päävalmentaja, Rostislav Grinishin

Jonathan Juslin ja Jasse Kettunen olivat Atlaksen tehokkaimmat pelaajat seitsemällä maalilla, tosin Kettusen maalisarakkeeseen merkittiin ainoastaan kuusi, yhden mennessä omaan verkkoon ja seitsemäs maali merkittiin viimeksi palloon koskeneen HIFK:n pelaajan, maalivahti Kalle Alanderin suoritteeksi.

Tuomas Laitinen pelasi hyvän pelin Atlaksen maalilla ja ehti 18 kertaa pallon eteen. Kaikki kolme Atlaksen Laitista pääsivät pistämään pallon vastustajan verkkoon, Heikki Laitinen kolmesti, Tapio Laitinen kaksi kertaa ja maalivahti Tuomas kerran.

HIFK puolusti Atlasta korkealta, johon Atlas vastasi pelaamalla ilman maalivahtia, seitsemällä kenttäpelaajalla yli puolet omasta hyökkäyspään peliajasta, mikä puolestaan pakotti HIFK:n pudottamaan puolustajat takaisin viivalle.

Kotijoukkueen tehokkain pelaaja oli Steen Toomla kahdeksalla maalilla. Toomla teki myös tasoittavan 24-24 maalin vain kaksi sekuntia ennen loppusummeria. HIFK:n Vladimir Knopinskii teki ottelussa kauden sadannen liigamaalinsa.

Atlaksella alkoi illan ottelusta kesäloma, mutta HIFK jatkaa pelejään ylemmän jatkosarjan kolmanneksi tulleen BK-46:n vastustajana.

Keskiviikkona pelataan vielä yksi merkityksetön ottelu, kun ylemmässä jatkosarjassa kakkospaikan varmistanut Dicken ja kolmospaikan BK-46 kohtaavat Pirkkolassa.

Lopputulos: MSM HIFK vs. Atlas 24 – 24 (13 – 13)

Parhaat maalintekijät: Steen Toomla 8, Jonathan Juslin 7, Jasse Kettunen 6 (7)
Torjunnat: Juhani Laitinen 18, Kalle Alander 6, Kristofer Karlsson 5

*** Tuomas Laitinen
** Jonathan Juslin
* Steen Toomla

Teksti ja kuvat @FSC Media
Otsikkokuva: FSC Media arkisto, Oscar Udd
Artikkelikuva: FSC Median arkisto, Rostislav Grinishin


Siirry työkalupalkkiin