Naisten välierät käyntiin Helsingissä

Naisten käsipallon välierät pyörähti käyntiin Helsingissä. HIFK oli saanut vieraita Siuntiosta ja Dicken Karjaalta. Välierät pelataan paras viidestä -järjestelmällä, eli kolmella voitolla edetään loppuotteluun.

Runkosarjan neljän kohtamisen perusteella HIFK oli selvästi vierasjoukkue SIF:a vahvempi, mutta Urheilutalolle oli tullut Siuntiosta hyvin taisteleva joukkue.

Linda Cainberg, HIFK

Ilman maalitykkiään, Kathlen Axia, pelannut HIFK oli ottelun alkupuolen hätää kärsimässä ja oli jo 2-7 tappiolla ennen kun saivat rivit suoriksi ja palloa pömpeliin.

SIF lähti puoliajalle 12-15 johtoasemassa, mutta puoliajan jälkeen HIFK otti tasaisessa ottelussa maali maalilta etumatkaa kiinni ja loppusummerin kohdalla oli edennyt kahden maalin voittoon, 29-27.

Kotijoukkueen kapteeni Linda Cainberg otti isoa roolia pelissä ja oli kymmenellä tehdyllä maalilla illan tehokkain. Siuntion maalivahti Roosa Penttinen torjui ottelussa 13 kertaa.

Tasaväkinen ensimmäinen kohtaaminen lupaa seuraavista myös kohtaamisista pääsylipuille katetta. Seuraavat ottelut pelataan 9.4. Siuntiossa ja 13.4. Helsingissä.

Toisessa välierässä Pirkkolassa, Dicken sai vieraita Karjaalta, kun BK-46 oli lähtenyt pistemetsästykseen. Neljästä keskinäisestä kohtaamisesta Dicken oli vienyt kolme, joten voittokertoimet kuitenkin oli vahvasti kotijoukkueen puolella.

Anna Lindahl, Dicken

Otelun alku oli tasaista pelailua ja palloa poimittiin vuorotellen kummankin päädyn maaliverkoista. Tasaisissa lukemissa edettiin aina ensimmäisen erän 25 minuutille asti, kunnes BK-46:n totaalinen sulaminen alkoi.

BK-46 menetti palloa omien virheiden kautta omassa hyökkäyspäässä, kun puolestaan Dicken onnistui lähes jokaisessa maalia kohti heitetyssä tilanteessa.

Maalivahti Sonja Koskinen oli palannut takaisin Dickenin kokoonpanoon ja ensimmäisen puoliajan puolivälissä siirtyi tolppien väliin Tinja Ingetin tilalle. Koskinen torjui ottelussa 14 kertaa.

Ensimmäinen puoliaika oli vielä siedettävissä lukemissa 15-11, mutta toisen jakson kotijoukkue vei murskaavasti numeroin 19-6 ja koko ottelun 34-17.

Seuraavat joukkueiden kohtaamiset 9.4. Karjaalla ja 13.4. Helsingissä.

NSM HIFK vs. SIF 29 – 27 (12 – 15)
Parhaat maalintekijät: Linda Cainberg 10, Inka Jäntti 7, Linda Arifullen 6
Torjunnat: Roosa Penttinen 13, Laura Laakso 8, Roosa Niemi 7
*** Linda Cainberg
** Inka Jäntti
* Roosa Penttinen

NSM Dicken vs. BK-46 34 – 17 (15 – 11)
Parhaat maalintekijät: Anna Lindahl 6, Tove Salokivi 6, Matilda Peitsaro 5, Sirja Lassinharju-Heinonen 5
Torjunnat: Sonja Koskinen 14, Linda Österholm 4, Tinja Inget 3, Johanna Terlinden 2
*** Sonja Koskinen
** Tove Salokivi
* Mia Åstrand

Kuvat ja teksti @FSC Media
Otsikkokuva: FSC Median arkisto, Inka Jäntti, HIFK
Artikkelikuva 1: FSC Median arkisto, Linda Cainberg, HIFK
Artikkelikuva 2: FSC Median arkisto, Anna Lindahl, Dicken

Siirry työkalupalkkiin