HIFK tasoitti otteluvoitot

HIFK tasoitti otteluvoitot miesten käsipallon puolivälierissä tilanteeseen 1-1 ja varmisti että ottelusarja jatkuu ainakin neljänteen kohtaamiseen.

BK-46 voitti ensimmäisen osaottelun Karjaalla yhden maalin erolla, lukemin 23-22, jossa HIFK teki kovan nousun kahdeksan maalin tappioasemasta. Peliaika kuitenkin loppui kesken nousukiidon ja ensimmäinen osaottelu merkittiin karjaalaisille.

Janne Korpimäki, BK-46 #77

Sebastian Säkkinen oli kotijoukkueen paras maalintekijä yhdeksällä maalilla. HIFK:n parhaat maalintekijät olivat Ardo Puna kahdeksalla, ja Niclas Ahlgren seitsemällä osumalla. Myös koko alkukauden sivussa ollut HIFK:n Roman Protcenko oli palannut mukaan, ja teki kauden ensimmäisessä ottelussaan neljä maalia. Molempien joukkueiden maalivahdit olivat myös hyvässä vireessä. Bogdan Klepa torjui BK-46:n maalilla 18 palloa ja Kalle Alander toisessa päässä 17.

Lähtökohtana ottelusarjan toiseen kohtaamiseen lauantaille oli tasaväkinen ja hyvä ottelu, ja pääsiäisestä huolimatta, paikalle Helsingin Urheilutalolle olikin saapunut yli 100 katsojaa.

Kummankaan joukkueen maalivahdit eivät kuuluneet päivän onnistujiin, ja miestä vaihdettiin usean kerran tolppien välissä ottelun aikana. Koko ottelussa kaikille kentällä käyneille maalivahdeille merkittiin yhteensä ainoastaan 14 torjuntaa.

Kotijoukkue HIFK pääsi ottelussa puoliajalle viiden maalin johdossa, lukemissa 17-12. Suurimmillaan ero oli toisen puoliajan alussa sekä puolivälissä kuusi maalia, mutta BK-46 kiri etumatkaan kiinni kohti loppua, jättäen taululle ainoastaan kahden maalin eron pelin päätyttyä, lukemiin 30-28.

HIFK:n Ardo Puna oli paras maalitykki seitsemällä osumalla ja vieraiden Viktor Gruzinskii kuudella maalilla.

Seuraava keskinäinen kohtaaminen on jo tulevana maanantaina Karjaalla, mutta ensimmäisen kerran puolivälieräsarja on katkolla vasta Helsingissä torstaina 25.4.

Toisessa puolivälieräparissa, jossa vastakkain pelaavat SIF sekä GrIFK, on myös pelattu kaksi ottelua. Ensimmäisen ottelun vei nimiinsä GrIFK lukemin 27-25, toisen puolestaan SIF 26-21, joten myös tässä parissa ottelut ovat tasan 1-1.

Parhat maalintekijät: Ardo Puna 7, Viktor Gruzinskii 6, Roman Protcenko 5
Torjunnat: Kalle Alander 5, Oscar Snellman 4, Bogdan Klepa 3, Kristofer Karlsson 2

*** Roman Protcenko
** Viktor Gruzinskii
* Ardo Puna

Puolivälieräsarja 1 (1 – 1)
Puolivälierä 1 GrIFK vs. SIF 27 – 25 (12 – 12)
Puolivälierä 2 SIF vs. GrIFK 26 – 21 (10 – 8)

Puolivälieräsarja 2 (1 – 1)
Puolivälierä 1 BK-46 vs. HIFK 23 – 22 (14 – 9)
Puolivälierä 2 HIFK vs. BK-46 30 – 28 (17 – 12)

Kuvat ja teksti @FSC Media
Otsikkokuva: FSC Median arkisto (2018), Robin Sjöman
Artikkelikuva1 : FSC Median arkisto (2018), Janne Korpimäki
Artikkelikuva 2: FSC Median arkisto (2018), Ardo PunaSiirry työkalupalkkiin