SIF ja BK-46 voiton päässä välieristä

Miesten käsipalloliigassa pelattiin kolmannet puolivälierät. Ennen illan otteluja molemmissa ottelupareissa voitot olivat tasan 1-1, ja illan voittajat tulisivat saamaan mahdollisuuden katkaista puolivälieräsarjan seuraavaan otteluun.

Kauniaisten kellarissa oli tupa täysi, ja molempien joukkueiden kannattajat pitävät luolassa yllä äänekästä meteliä rumpuineen.

Kotijoukkue ei saanut peliään käyntiin koko iltana ja jäi jo pelin alkuvaiheessa pahasti jalkoihin. 4-4 tilanteeseen asti GrIFK jaksoi roikkua pelissä mukana, mutta sen jälkeen Siuntio meni menojaan ja ottelu oli puoliajalla revennyt jo kuuden maalin suuruiseksi, tilanteeseen 11-17.

Suurimmillaan maaliero oli vieraille kahdeksan, ja 60 minuutin kohdalla jäi taululle vielä eroksi seitsemän maalia, 21-28.

Ott Varik, SIF #3

Illan kotijoukkueen onnistujiin seitsemän maalia tehneen Nicola Zujicin lisäksi voitaneen laskea maalivahti Atte Pakarinen, joka tuli kentälle jo ensimmäisen puoliajan lopussa vaisuja otteita esittäneen Albert Georgsin tilalle. Myös Anton Karlsson jaksoi painia vahvasti viivalla molempiin suuntiin, tehden lisäksi viisi osumaa.

Siuntion maalilla Rony Leven oli hyvä, ja tilastoihin merkityt seitsemän torjuntaa on vahvasti alakanttiin tilastoituna. Ott Varik teki takuuvarmaa työtä ja upotti kotijoukkueen verkkoon seitsemän palloa. Aleksander von Numers sekä Cristoffer Thor säestivät voittoa viidellä maalilla mieheen.

Illan toisessa ottelussa Karjaalla kotijoukkue BK-46 ja HIFK lähtivät puoliajalle tasalukemissa 15-15, mutta kotijoukkueen vahvempi loppurutistus sekä Bogdan Klepan 15 torjuntaa siivittivät BK-46:n 28-21 voittoon. BK-46:n Oliver Norlund teki ottelussa kahdeksan osumaa, ja samaan lukumäärään ylsi helsinkiläisten Ardo Puna.

BK-46 sekä SIF ovat voiton päässä välieristä joissa vastaan asettuvat lepovuorossa olleet runkosarjan kaksi parasta joukkuetta, Baltic Handball Leaguen tuore mestari Riihimäen Cocks sekä Dicken.

Seuraavat puolivälierät pelataan jo keskiviikkona, Helsingissä sekä Siuntiossa. HIFK sekä GrIFK voivat otteluvoitoilla siirtää ratkaisua vielä viidenteen kohtaamiseen.

Parhaat maalintekijät: Ott Varik 7, Nicola Zujic 7, Anton Karlsson 5, Aleksander von Numers 5, Cristoffer Thor 5

Torjunnat: Atte Pakarinen 10, Rony Leven 7, Albert Georgs 6, Mika Malassu 1

*** Ott Varik
** Rony Leven
* Anton Karlsson

Puolivälieräsarja 1 (1 – 2)
Puolivälierä 1 GrIFK vs. SIF 27 – 25 (12 – 12)
Puolivälierä 2 SIF vs. GrIFK 26 – 21 (10 – 8)
Puolivälierä 3 GrIFK vs. SIF 21 – 28 (11 – 17)

Puolivälieräsarja 2 (2 – 1)
Puolivälierä 1 BK-46 vs. HIFK 23 – 22 (14 – 9)
Puolivälierä 2 HIFK vs. BK-46 30 – 28 (17 – 12)
Puolivälierä 3 BK-46 vs. HIFK 28 – 21 (15 – 15)

Teksti ja kuvat @FSC Media
Otsikkokuva: FSC Median arkisto (2018), Rony Leven
Artikkelikuva: FSC Median arkisto (2018), Ott Varik

Radio

Siirry työkalupalkkiin