Dicken avasi naisten finaalisarjan voitolla

Naisten käsipalloliigan finaalisarja avattiin Helsingin Urheilutalolla. Runkosarjan voittajana, HIFK emännöi ensimmäistä osaottelua. Ainoastaan kolme pistettä kauden aikana menettänyt kotijoukkue joutui runkosarjassa taipumaan tasapeliin GrIFK:n kanssa sekä tappioon finaalivastustajansa Dickenin kanssa.

Matilda Peitsaro, Dicken #15

Dicken aloitti ottelun hyvällä sykkeellä ja kotijoukkue oli hätää kärsimässä ja 18 minuutin kohdalla Dicken oli painellut jo viiden maalin karkumatkalle, lukemiin 9-4. Dickenin Matilda Peitsaro pommitti ensimmäisen vartin aikana peräti viisi maalia.

HIFK sai kuitenkin juonesta kiinni ja kiri ensimmäisen jakson lopussa etumatkaa kiinni ja taukolukemiksi taululle kahden maalin takaa-ajoaseman, 11-13.

Toinen puoliaika oli tasainen ja kotijoukkue HIFK kävi jopa kahden maalin johdossa, jonka kuitenkin Dicken kuroi kiinni ennen loppuvihellystä. Täyden ajan kohdalla taululla oli tasalukemat 22-22 ja vuorossa kaksi viiden minuutin jatkoerää.

Kathlen Ax, HIFK #14

Ensimmäinen viisiminuuttinen meni edelleen tasaisissa merkeissä 4-4, ja kokonaislukemissa 25-25, mutta toisen jatkoerän Dicken voitti 1-3, ja koko ottelun numeroin 26-28. Finaalisarja pelataan paras viidestä -systeemillä ja ensimmäisenä kolme voittoa kerännyt nostelee kauden päätteeksi mestaruuspyttyä.

Kotijoukkueen Linda Cainberg teki ottelussa seitsemän osumaa ja kuuteen maaliin ylsi molemmista joukkueista kaksi pelaajaa. Sonja Koskinen sekä Kira Itkonen olivat kiireisinä Dickenin maalilla HIFK-tulituksessa ja torjuivat yhteensä 29 maalia kohti heitettyä palloa. Toisessa päässä Roosa Niemi torjui 16 kertaa.

Ottelun lopputulos: HIFK vs. Dicken 26-28ja. 22-22 (11-13)
Parhaat maalintekijät: Linda Cainberg 7, Inka Jäntti 6, Kathlen Ax 6, Matilda Peitsaro 6, Anna Lindholm 6
Torjunnat: Sonja Koskinen 17, Roosa Niemi 16, Kira Itkonen 12
*** Matilda Peitsaro
** Roosa Niemi
* Anna Lindholm

Loppuottelusarja (0-1)
Loppuottelu 1: HIFK vs. Dicken 26-28ja. 22-22 (11-13)
Loppuottelu 2: Dicken vs. HIFK pe 3.5. klo 18:15 Pirkkolan Palloiluhalli
Loppuottelu 3: HIFK vs. Dicken ti 7.5. klo 18:40 Helsingin Urheilutalo
(Loppuottelu 4: Dicken vs. HIFK to 9.5. klo 18:15 Pirkkolan Palloiluhalli)
(Loppuottelu 5: HIFK vs. Dicken su 12.5. klo 16:15 Helsingin Urheilutalo)

Teksti ja kuvat @FSC Media
Otsikkokuva: FSC Media, Anna Lindahl
Artikkelikuva 1: FSC Media, Matilda Peitsaro
Artikkelikuva 2: FSC Media, Kathlen Ax

Radio

Siirry työkalupalkkiin