Dickenille toinen voitto finaalisarjassa

Naisten käsipalloliigassa Dicken otti kiinnityksen käsipallomestaruuteen, voitettuaan toisessa finaaliottelussa HIFK:n yhdellä maalilla. Voitto oli finaalisarjan toinen, ja kolme voittoa kruunaa mestarin.

Kathlen Ax, HIFK #14

Mestaruus on ensimmäisen kerran katkolla tulevana tiistaina Helsingin Urheilutalolla 18:40 alkavassa kolmannessa finaaliottelussa.

Ensimmäinen joukkueiden välinen finaalisarjan kohtaaminen päättyi varsinaisella peliajalla tasan 22-22, mutta Dicken käänsi ottelun kahden jatkoajan jälkeen voitokseen lukemin 25-28.

Toinen finaalisarjan kohtaaminen ei ollut varsinaisesti mikään maali-iloittelu, ja pelissä tehtiin yhteensä ainoastaan 29 maalia, joista kotijoukkue Dicken 15.

HIFK sortui lukuisiin pallonmenetyksiin pitkissä avaussyötöissä sekä teknisiin virheisiin omassa hyökkäyspäädyssä, ja jos HIFK haluaa ottelusarjan jatkuvan vielä tiistain jälkeenkin, helpot virheet tulee karsia pois.

Ken Sirenius, Dicken HC

Pelillisesti ottelu ei ollut mikään spektaakkeli ja näytti ajoittain ainoastaan perjantai-illan lämmittelytreeneiltä. Kaksi pelaajaa, HIFK:n Inka Jäntti sekä Dickenin Matilda Peitsaro ylsivät viiteen maaliin, Kathlen Ax neljästi, ja muut pelaajat osuivat sitten vaihtelevalla ja heikommalla menestykseksellä maalipuiden väliin.

Roosa Niemi onnistui HIFK:n maalilla hyvin ja otti 18 torjuntaa. Toisessa päässä kenttää Sonja Koskinen pääsi huomattavasti helpommalla, torjuttuaan 13 maalia kohti heitettyä palloa.

Perjantaina pelattiin myös pronssimitaleiden kohtalosta, jossa kolmas sija ratkaistiin kaksiosaisella sarjalla SIF:n sekä BK-46:n naisten kesken. Ensimmäinen osaottelu Siuntiossa päättyi kotijoukkueen 27-26 voittoon ja toinen ratkaiseva kohtaaminen Karjaalla suuremmalla marginaalilla, 15-24. Yhteismaaleilla 51-41 Siuntiolle kolmas sija ja BK-46:n naisille nelospaikka.

Ottelun lopputulos: NSM 2. loppuottelu Dicken vs. HIFK 15 – 14 (9 – 7)
Parhaat maalintekijät: Inka Jäntti 5, Matilda Peitsaro 5, Kathlen Ax 4
Torjunnat: Roosa Niemi 18, Sonja Koskinen 13, Annika Lindlöf 1
*** Sonja Koskinen
** Roosa Niemi
* Matilda Peitsaro

Loppuottelusarja (0-2)
Loppuottelu 1: HIFK vs. Dicken 26-28ja. 22-22 (11-13)
Loppuottelu 2: Dicken vs. HIFK 15 – 14 (9 – 7)
Loppuottelu 3: HIFK vs. Dicken ti 7.5. klo 18:40 Helsingin Urheilutalo
(Loppuottelu 4: Dicken vs. HIFK to 9.5. klo 18:15 Pirkkolan Palloiluhalli)
(Loppuottelu 5: HIFK vs. Dicken su 12.5. klo 16:15 Helsingin Urheilutalo)

Teksti ja kuvat @FSC Media
Otsikkokuva: FSC Media, Ida Väyrynen
Artikkelikuva1: FSC Media, Kathlen Ax
Artikkelikuva2: FSC Media, Ken Sirenius

Radio

Siirry työkalupalkkiin