Suomen U19 -joukkue helppoon voittoon Venäjästä

Suomen U19 maajoukkue otti Venäjästä helpon kotivoiton karsintaottelussa, jossa ratkottiin paikkaa Italian Bolognassa 24.7. – 3.8. pelattavan kahdeksan maan lopputurnaukseen.

Rankingin kolme parasta, Ruotsi, Tanska sekä Itävalta ja lisäksi ottelun järjestäjämaa Italia, ovat selvittäneet jo tiensä turnaukseen ilman karsintapelejä. Kahdeksan listan seuraavaa maata joutuvat selvittämään keskinäisten kohtaamisten perusteella loput neljä paikkaa.

Suomen U19 maajoukkue

Suomen lisäksi Bologniaan ovat matkaliput lunastaneet norjalaiset, jotka voittivat Iso Britanian ja Hollanti, joka puolestaan löi tiukassa ottelussa Espanjan. Ranska sekä slovakia selvittävät vielä keskenään viimeisten matkalippujen kohtalon.

Vantaan pelitapahtuma oli saanut myös arvovieraita, kun kolikkoa oli heittämässä 90-luvulla Philadelphia Eaglesissa tukimiehenä pelannut Ray Farmer.

Olli Lievonen, RB #49

Ottelu itsessään oli taputeltu ohitse jo ensimmäisen neljänneksen aikana, jonka Suomi vei näytösluonteisesti lukemin 29-0. Puoliajalle poistuttiin lukemissa 42-0, ja lopputulos 69-0 kertoo koko pelin luonteesta – Suomi vei ja Venäjä koitti roikkua mukana. Loppunumerot olisivat olleet vieläkin rumemmat, jollei toista puoliaikaa olisi käyty suoralla “mercy-rule” -peliajalla.

Venäjä sortui lukuisiin helppoihin virheisiin, ja useamman kerran myös alotuskokous venyi niin pitkäksi, että yrityskello ehti rullata nollille aiheuttaen joukkueelle pelin viivytyksestä viiden jaardin rangaistuksia.

Suomen tiukka juoksupuolustus piti Venäjän miinusjaardeissa ja heittämälläkään ei naapuri päässyt koko pelin aikana etenemään kuin hieman yli puolikentän mittaisen matkan. Venäjän eteneminen jäi yhteensä 67 jaardiin. Suomi puolestaan eteni hyvin molemmilla etenemismuodoilla, 180 jaardia heittäen ja 260 juosten.

Venäjä lähellä Suomen maalia

Venäjä kävi lähellä Suomen maalia, ainoastaan pallon mitan päässä, mutta Suomen puolustus kuitenkin pysäytti hyökkäyksen, työnsi vastustajan takaisin ja piti puolustuksen nollan taululla.

Suomella oli laadullisesti parempi, sekä määrällisesti suurempi joukkue kasassa, mikä ei voinut olla näkymättä kentällä lopputuloksessa. Kotijoukkueella oli täysi 45 pelaajan miehitys, kun puolestaan Venäjä oli saanut pukeisiin ainoastaan 26 pelaajaa.

Juoksujaardit: Suomi 260 – -4 Venäjä
Heittojaardit: Suomi 180 – 71 Venäjä
Yhteensä: Suomi 440 – 67 Venäjä

Venäjän parhaksi pelaajaksi valittiin keskushyökkääjä Ivan Bunakov ja Suomelta parhaan pelaajan palkinnon kuitttasi pelinrakentaja Jere Byman.

Teksti ja kuvat © FSC Media
Otsikkokuva: FSC Media, Ray Farmer kolikonheitossa
Artikkelikuva 1: FSC Media, Suomen U19 maajoukkue
Artikkelikuva 2: FSC Media, Olli Lievonen, RB #49
Artikkelikuva 3: FSC Media, Venäjä lähellä Suomen maalia

Radio

Siirry työkalupalkkiin