HIFK venytti ratkaisun viidenteen kohtaamiseen

Naisten käsipalloliigassa ratkaisu mestaruudesta siirtyi tulevalle sunnuntaille, kun HIFK onnistui tasoittamaan otteluvoitot tilanteeseen 2-2.

Inka Jäntti, HIFK #8

HIFK aloitti illan pelin mollivoittoisesti. Hyökkäyspäässä heitot pysähtyivät Dickenin maalissa hyvin pelanneen Sonja Koskisen näppeihin, ja kun omassa päässä Roosa Niemi ei pelin alussa ollut ihan hereillä, ottelu näytti ratkenneen jo ensimmäisellä puoliajalla.

Roosa Niemi kävi hetken mehutauolla ja keräämässä ajatuksiaan ensimmäisen puoliajan loppupuolella ja tolppien välissä kävi tuuraamassa Annika Lindlöf. Siihen mennessä Niemi oli torjunut ainoastaan kolme heittoa.

Maaliero oli suurimmillaan ensimmäisen puoliajan 25 minuutin kohdalla, peräti yhdeksässä maalissa, ja puoliajallekin lähdettiin vielä Dickenin seitsemän maalin johtoasemassa 15-8.

Anna Vinogradova, HIFK #3

HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishin sai puoliajalla iskettyä pelaajiin uutta uskoa ja toiselle puoliajalle kentälle asteli kuin toinen joukkue. Vauhtia oli välillä jopa liian kanssa, ja tästä esimerkkinä Anna Vinogradova passitettiin punaisella kortilla seuraamaan loppupeli katsomosta seitsemän minuutin kohdalla.

HIFK kuroi maali maalilta etumatkaa kiinni ja kun Rosa Niemi päästi selkänsä taakse toisella puoliajalla ainoastaan viisi palloa, antoi se avaimet hyvään ja jännittävään lopputulokseen. HIFK voitti toisen puoliajan peräti 13-5 ja viimeisen sekunnin Linda Cainbergin tekemä maali ratkaisi HIFK:lle 20-21 voittolukemat.

NSM 4. loppuottelu Dicken vs. HIFK 20 – 21 (15 – 8)
Parhaat maalintekijät: Linda Cainberg 5, Kathlen Ax 4, Ella Holopainen 4, Ida Väyrynen 4, Anna Lindahl 4, Matilda Peitsaro 4, Anna Lindholm 4
Torjunnat: Sonja Koskinen 20, Roosa Niemi 13
*** Sonja Koskinen
** Matilda Peitsaro
* Kathlen Ax

Ken Sirenius, Dicken HC

Loppuottelusarja (2-2)
Loppuottelu 1: HIFK vs. Dicken 26 – 28ja. 22 – 22 (11 – 13)
Loppuottelu 2: Dicken vs. HIFK 15 – 14 (9 – 7)
Loppuottelu 3: HIFK vs. Dicken 21 – 17 (12 – 8)
Loppuottelu 4: Dicken vs. HIFK 20 – 21 (15 – 8)
Loppuottelu 5: HIFK vs. Dicken su 12.5. klo 16:15 Helsingin Urheilutalo

Teksti ja kuvat ©FSC Media
Otsikkokuva: FSC Media, HIFK fanijoukko
Artikkelikuva 1: FSC Media, Inka Jäntti
Artikkelikuva 2: FSC Media, Anna Vinogradova
Artikkelikuva 3: FSC Media, Ken Sirenius

Siirry työkalupalkkiin