Naisten Vaahteraliiga käyntiin viikonloppuna

Naisten Vaahteraliiga starttaa viikonloppuna täydellä kierroksella. Liigakausi 2019 pelataan edelliskauden neljän joukkueen sarjasta poiketen kuudella joukkueella. Mukana alkavalla kaudella pelaa kaksi joukkuetta Helsingistä sekä yksi joukkue Pietarista, Turusta, Tampereelta ja Kuopiosta. Pietari Valkyries pelaa kotiottelunsa Suomessa, vastustajansa kotikentällä.

Wolverines lähtee puolustamaan toista Vaahteraliigavoittoaan

Edelliskauden mestari Wolverines kohtaa finaalivastustajansa Pietari Valkyriesin lauantaina Helsingissä, Brahenkentällä klo 17:00 käytävässä pelissä. Kauden 2018 runkosarjan kohtaamiset olivat tiukkoja keskinäisiä vääntöjä, jotka päätyivät kuitenkin Wolverinesin voittoihin.

Tästä taistellaan

Ensimmäisen ottelun Wolverines voitti 28-20 ja toisen vain niukasti 8-9. Finaalissa samat joukkueet kohtasivat kolmannen kerran, jossa puolestaan ei jäänyt epäselvyyksiä Wolverinesin paremmuudesta, kun pietarilaiset jäivät jalkoihin lukemin 55-12.

Wolverines on pelannut kaksi kautta naisten korkeimmalla sarjatasolla ja voittanut molemmat. Helsinkiläisjoukkueet, Roosters sekä Wolverines, kohtasivat kauden 2017 finaalissa, jossa Wolverines oli parempi numeroin 6-17.

Lauantain toisessa pelissä Turussa, vastakkain ovat kaksi sarjanousijaa. Edelliskauden ykkösdivarin mestari Trojans kohtaa klo 12:00 Turun Yläkentällä finaalivastustajansa Kuopio Steelersin. Kauden 2018 divarimestaruus ratkesi Trojansille Kuopion Keskuskentällä 17-42.

Roosters lähtee haastajana kauteen

Trojans pääsi divarimestarina kokeilemaan Vaahteraliigavauhtia neljän joukkueen tynkäsarjassa. Liigassa neljänneksi sijoittunut Tampere Saints joutui sääntöuudistuksen myötä luopumaan välieräpaikastaan Trojansille, ja tyytymään rankingissa viidenteen sijaan. Wolverines puolestaan pöllytti tulevassa välierässä turkulaisia 52-14 näyttäen divarimestarin ja Vaahteraliigan tasoeron.

Sunnuntain pelissä edelliskauden kolmannelle sijalle selviytynyt Helsinki Roosters kohtaa Tampere Saintsin. Roosters hävisi 2018 välierässä Pietari Valkyriesille 6-14. Tampere Saintsin kohtalona puolestaan oli pelatun runkosarjan jälkeen pudota neljänneltä sijalta pois välieristä, ja tilalle nousi ykkösdivarin mestari Trojans kokeilemaan Wolverinesia vastaan välierävauhtia. Roostersin ja Saintsin välinen avausottelu pelataan Helsingin Velodromilla sunnuntaina klo 15:00.

Alla olevalla videolla Tampere Saintsin päävalmentaja Jussi Honkosen mietteitä kauden 2018 viimeisen runkosarjaottelun Wolverines vs. Saints jälkeen.

Kierroksen tulevat ottelut:
la. 11.05. klo 12.00 Turku, Yläkenttä, Trojans vs. Steelers
la. 11.05. klo 17.00 Helsinki, Brahenkenttä, Wolverines vs. Pietari Valkyries
su. 12.05. klo 15.00 Helsinki, Velodromi, Roosters vs. Saints

Teksti, kuvat ja video ©FSC Media
Otsikkokuva: FSC Median arkisto 2018, Wolverines Valkyries finaali
Artikkelikuva 1: FSC Median arkisto 2018, Helsinki Wolverines
Artikkelikuva 2: FSC Median arkisto 2018, naisten Vaahteraliigan palkinto
Artikkelikuva 3: FSC Median arkisto 2018, Roosters haastajana kauteen
Video: FSC Median arkisto 2018, Jussi Honkosen haastattelu

Radio

Siirry työkalupalkkiin