HIFK katkaisi Dickenin mestaruusputken

Naisten käsipallon SM-finaalia ratkottiin viidennessä finaaliottelussa Helsingin Urheilutalolla, ja äitienpäivänä paikalle olikin saapunut hyvä määrä katsojia, yli 600.

Tove Salokivi, Dicken #3

Jos HIFK aloitti edellisen kohtaamisen vaisusti, näytti siltä että viidennessä pelissä olisi HIFK:lla unohtunut käsijarru päälle koko ensimmäisen puoliajan ajaksi. Kotijoukkue teki ensimmäisen maalinsa vasta kun peliaikaa oli kulunut yli 13 minuuttia, ja HIFK:n ketsuppipullon avaajana toimi Kathlen Ax.

HIFK teki ensimmäisellä puoliajalla ainoastaan kolme maalia, joista viimeisen Ida Väyrynen upotti Sonja koskisen selän taakse ensimmäisen erän viimeisellä sekunnilla. Kotijoukkueen maalivahti Roosa Niemi sekä Dickenin runsaat ohiheitot pitivät huolen siitä, että myös Dicken jäi alle kymmeneen maaliin, ja puoliaikatulos päättyi ennätyksellisen vähämaalisiin lukemiin, tilanteeseen 3-8.

Ax, Cainberg, Väyrynen

Sonja Koskinen torjui ottelussa peräti 22 kohti heitettyä palloa. HIFK:n ensimmäisen puoliajan tehottomuutta kuvaa se, että päätyseinää kohden heitettiin ainoastaan 14 kertaa, joista seitsemän päätyi Sonja Koskisen näppeihin, neljä ohi ja ainoastaan kolme maaliin. Dicken puolestaan heitti ensimmäisellä puoliajalla maalista ohi peräti kahdeksan kertaa.

Dicken oli toisella puoliajalla enimmillään jo seitsemän maalin johtoasemassa, mutta toisen erän viimeinen kymmenminuuttinen oli HIFK:n, jonka kotijoukkue vei peräti maalein 10-4.

Ottelusta tuli huikea trilleri, joka täyden 60 minuutin kohdalla näytti kotijoukkueelle 16-17 tappiota, mutta Kathlen Axilla oli vielä mahdollisuus iskeä ottelu tasoihin seitsemän metrin viivalta ja kahdelle viiden minuutin jatkoerälle. Ax onnistui ohittamaan Sonja Koskisen, ja toisen kerran finaalisarjassa jouduttiin turvautumaan jatkoeriin ratkaisun saavuttamiseksi.

Kaurinkoski, Bäcklund, Grinishin, Berg

Ensimmäinen viisiminuuttinen oli maaliton ja ratkaisua saatiin odottaa toisen jatkoerän viimeiselle minuutille, kun Roosa Niemi torjui 20 sekuntia ennen täyttä aikaa Matilda Peitsaron heiton, ja HIFK pääsi suorittamaan viimeisen hyökkäysvuoron. Hyökkäyksen päätteeksi Kathlen Ax teki kellonvarmaa työtä, ja upotti voitto-osuman 20-19 Dickenin verkkoon vain sekuntia ennen erän loppua.

Kathlen Ax valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi, eikä turhaan. Yhdeksän tehtyä maalia, joista kaksi mestaruuden kannalta ratkaisevaa. Varsinaisella peliajalla peliajan jo loputtua seitsemän metrin heitosta tasoitus ja jatkoajan viimeisellä sekunnilla voittomaali. Dickenin joukkueesta erottui selvästi kaksikko Tove Salokivi, joka teki ottelussa kahdeksan maalia, sekä Sonja Koskinen, joka torjui 22 palloa. HIFK:n Roosa Niemi puolestaan torjui 13 kertaa.

HIFK katkaisi Dickenin neljän voiton putken ja nyt viimeisen kahdeksan kauden finaaleista molemmat ovat voittaneet neljä.

Suomenmestarit 2019

NSM 5. loppuottelu HIFK vs. Dicken 20 – 19ja. 17 – 17 (3 – 8)
Parhaat maalintekijät: Kathlen Ax 9, Tove Salokivi 8
Torjunnat: Sonja Koskinen 22, Roosa Niemi 13
*** Kathlen Ax
** Roosa Niemi
* Anna Lindahl

Loppuottelusarja (3-2)
Loppuottelu 1: HIFK vs. Dicken 26 – 28ja. 22 – 22 (11 – 13)
Loppuottelu 2: Dicken vs. HIFK 15 – 14 (9 – 7)
Loppuottelu 3: HIFK vs. Dicken 21 – 17 (12 – 8)
Loppuottelu 4: Dicken vs. HIFK 20 – 21 (15 – 8)
Loppuottelu 5: HIFK vs. Dicken 20 – 19ja. 17 – 17 (3 – 8)

Teksti ja kuvat ©FSC Media
Otsikkokuva: FSC Media, Kathlen Ax
Artikkelikuva 1: FSC Media, Dicken, Tove Salokivi
Artikkelikuva 2: FSC Media, HIFK Ax, Cainberg, Väyrynen
Artikkelikuva 3: FSC Media, HIFK Kaurinkoski, Bäcklund, Grinishin, Berg
Artikkelikuva 4: FSC Media, HIFK suomenmestarijoukkue 2019


Radio

Siirry työkalupalkkiin