Miesten finaalipelit käyntiin

Käsipallon miesten SM-finaalipelit käynnistyvät Riihimäen Urheilutalolta.

Teemu Tamminen, Cocks #15

Suomenmestaruus tienataan kolmella voitolla ja ensimmäisen kerran mestaruus on katkolla poikkeuksellisesti Siuntiossa pelattavassa kolmannessa osaottelussa tulevana sunnuntaina.

Loppuottelupari Cocks ja Dicken ovat kohdanneet kauden aikana neljä kertaa, kaksi kertaa runkosarjassa sekä kaksi kertaa ylemmässä jatkosarjassa. Runkosarjassa kumpikin onnistui voittamaan yhden pelin viiden maalin erolla. Jatkosarjassa ensimmäinen kohtaaminen päättyi tasan, ja toisen vei Cocks viiden maalin marginaalilla.

Kotijoukkue Riihimäen Cocks lähtee hakemaan seitsemättä perättäistä mestaruutta. Kuuden pelikauden aikana Cocks ja Dicken ovat kohdanneet loppuottelussa neljä kertaa, joista Cocks on voittanut kaikki kohtaamiset. Cocks on ollut viimeisen 14 pelikauden aikana mitaleilla, joista palkintokaapista löytyy 10 kultaista, kaksi hopeista ja kaksi pronssista mitalia.

Välierissä Cocks pöllytti helposti HIFK:n suoraan kolmessa ottelussa, ja saman kohtalon koki SIF Dickenin käsittelyssä. Välierien hävinneet osapuolet kohtaavat pronssiottelussa torstaina Helsingissä ja lauantaina Siuntiossa. Pronssimitalien kohtalo ratkeaa kahden ottelun yhteismaalituloksella.

Roni Syrjälä, Cocks #19

Loppuottelusarja:
Loppuottelu 1: Cocks vs. Dicken, ke 15.05. klo 18:30 Riihimäen Urheilutalo
Loppuottelu 2: Dicken vs. Cocks, pe 17.05. klo 18:30 Pirkkolan Palloiluhalli
Loppuottelu 3: Cocks vs. Dicken, su 19.05. klo 16:15 Fennia Areena, Siuntio
(Loppuottelu 4: Cocks vs. Dicken, ke 22.05. klo 18:15 Pirkkolan Palloiluhalli)
(Loppuottelu 5: Cocks vs. Dicken, la 25.05. klo 16:15 Riihimäen Urheilutalo)

Teksti ja kuvat ©FSC Media
Otsikkokuva: FSC Median arkisto, 2019 Robin Granlund
Artikkelikuva 1: FSC Median arkisto 2019, Teemu Tamminen
Artikkelikuva 2: FSC Median arkisto 2018, Roni Syrjälä

Radio

Siirry työkalupalkkiin