SIF kolmen maalin etumatkalta lauantain peliin

Taistelu miesten käsipallon SM-mitaleista käynnistyi Helsingin Urheilutalolla kaksiosaisessa ottelusarjassa, jossa suuremman maalimäärän tehneelle joukkueelle pujotetaan pronssiset mitalit kaulaan. Paikalle oli saapunut 335 katsojaa kannustamaan oman suosikkijoukkueensa pärjäämistä.

Vladimir Knopinskii, HIFK #22

HIFK ja SIF ovat kohdanneet aikaisemmin pelikauden aikana viisi kertaa, kerran Suomen Cupissa ja neljä kertaa liigassa. HIFK on voittanut kohtaamisista kolme ottelua, kaikki 2018 puolella käydyt, ja SIF puolestaan molemmat kevään alemman jatkosarjan ottelut.

Illan otteluun vierasjoukkue oli saanut mukaan Helsinkiin äänekkään kannattajajoukkueen kirittämään Pelle Bromanin johdolla, ja meteliä riitti sen mukaisesti rummuista sekä torvista.

Siuntion maalivahti Rony Leven pelasi hyvän ottelun ja torjui 17 palloa. Toisessa päässä vastuuta jakaneet Kalle Alander, sekä pitkän loukkaantumisen jälkeen kentälle paluun tehnyt Theodotos Christou koppasivat yhteensä 11+3 palloa.

Ennen ottelua palkittu, 400 liigamaalin rajapyykin ylittänyt HIFK:n Ardo Puna oli jälleen kovassa vedossa pelissä, tehden kahdeksan maalia. Virolaiskollega Ott Varik toisessa päässä kenttää jäi ainoastaan maalia huonommaksi seitsemällä osumalla. Seitsemään osumaan ylsi myös kotijoukkueen Niclas Ahlgren.

Ott Varik, SIF #3

Pronssiottelusarjan jälkimmäinen peli pelataan Siuntiossa lauantaina ja kahden pelin yhteismaalimäärä ratkaisee mitalien kohtalon. Siuntio pääsee aloittamaan jälkimmäisen ottelun kolmen maalin johtoasemasta, numeroista 29-32. Jos maalit päätyvät toisen ottelun jälkeen tasamäärään, voittajaksi leivotaan se joukkue, kumpi on onnistunut tekemään enemmän maaleja vieraskentällä. Jos tämänkin tarkastelun jälkeen ollaan tasan, pelataan ottelu jatkoerillä ratkaisuun asti, jolloin vierasmaalisääntö jätetään pois laskuista.

MSM HIFK vs. SIF 32 – 29 (14 – 15)

Parhaat maalintekijät: Ardo Puna 8, Ott Varik 7, Niclas Ahlgren 7
Torjunnat: Rony Leven 17, Kalle Alander 11, Theodotos Christou 3
*** Rony Leven
** Ardo Puna
* Kristian Jansson

Pelle Broman & co. kannustamassa Siuntiota

Pronssiottelusarja (0 – 1 / 29 – 32):
1. pronssiottelu HIFK vs. SIF 29 – 32 (14 – 15)
2. pronssiottelu SIF vs. HIFK 19.5.2019 klo 16:15, Fennia-areena, Siuntio

Teksti, kuvat ja video ©FSC Media
Otsikkokuva: FSC Median arkisto (2018), Ardo Puna, HIFK
Artikkelikuva 1: FSC Median arkisto (2018), Ott Varik, SIF
Artikkelikuva 2: FSC Median arkisto (2018), Vladimir Knopinskii, HIFK
Videoclippi: FSC Media, Pelle Broman & co.

Siirry työkalupalkkiin