Cocks voiton päässä mestaruudesta

Riihimäen Cocks on voiton päässä suomenmestaruudesta. Cocks voitti Siuntiossa käydyn kolmannen osaottelun lukemin 28-25.

Ottelun alku oli vierasjoukkue Dickenille nihkeä, ja joutuivat jo pelin alusta alakynteen neljän maalin tappioasemassa, mutta puoliaikaan mennessä Dicken oli kuitenkin päässyt kaventamaan Cocksin johdon kahteen maaliin. Toinen puoliaika oli tasaväkistä vääntöä ja Dicken kävi useammankin kerran tasatilanteessa, mutta Cocks ei luovuttanut pelin johtoasemaa kertaakaan Dickenille.

Gintaras Savukynas, Cocks HC

Max Granlundin 10 tehtyä maalia ei riittänyt siivittämään helsinkiläisiä voittoon, ja keskiviikkoillan pelissä Helsingin Pirkkolassa Cocksilla on mahdollisuus nostella mestaruuspyttyä ja juhlia seitsemättä perättäistä mestaruuttaan. Dicken on kuitenkin aina kova luu kotikatsojiensa edessä, ja voitonnälkää lisää se että viimeisin mestaruus on kaudelta 92-93, 26 vuoden takaa.

Jos Dicken onnistuu voittamaan kotiottelunsa, siirtyy ratkaisu lauantain peliin Cocksin viimeistä kertaa olevaan kotihalliin, Riihimäen Palloiluhalliin, jossa se on pelannut jo vuodesta 1973 lähtien. Cocks jatkaa ensi kaudella pelejä Riihimäelle valmistuneessa omassa hallissaan.

Siuntiossa pelattiin lauantaina myös miesten pronssimitalien kohtalosta, jossa kotijoukkue SIF vei mitalit vierasmaalisäännön perusteella. Ottelusarja päättyi tasapeliin 60-60, mutta yhden maalin enemmän tehneenä vieraspelissä Helsingissä, Siuntiolle kolmas sija. Ratkaisu syntyi ainoastaan kymmenen sekuntia ennen jälkimmäisen ottelun päättymistä, kun Cristoffer Thor onnistui seitsemän metrin viivalta upottamaan pallon verkkoon.

MSM 3. finaali Cocks vs. Dicken 28 – 25 (14 – 12)
Parhaat maalintekijät: Max Granlund 10, Nico Rönnberg 7, Teemu Tamminen 6, Filip Söderlund 6
Torjunnat: Mikael Mäkelä 13, Giedrius Morkunas 9, Vitalii Shitsko 1
*** Nico Rönnberg
** Max Granlund
* Teemu Tamminen

Loppuottelusarja (2-1):
Loppuottelu 1: Cocks vs. Dicken, 26 – 24 (14 – 15)
Loppuottelu 2: Dicken vs. Cocks, 30 – 27 (16 – 10)
Loppuottelu 3: Cocks vs. Dicken, 28 – 25 (14 – 12)
Loppuottelu 4: Dicken vs. Cocks, ke 22.05. klo 18:15 Pirkkolan Palloiluhalli
(Loppuottelu 5: Cocks vs. Dicken, la 25.05. klo 16:15 Riihimäen Urheilutalo)

Teksti ja kuvat ©FSC Media
Otsikkokuva: FSC Median arkisto (2019), Vitalii Shitsko, Cocks
Artikkelikuva 1: FSC Median arkisto (2019), Gintaras Savukynas, Cocks

Siirry työkalupalkkiin