Trojans pöllytti Roostersia Velodromilla

Naisten Vaahteraliigassa Turku Trojans höyhensi Roostersin naiset perinpohjin lauantai-illan ottelussa Helsingin Velodromilla. Roosters koki kauden toisen tappion toisen kierroksen ottelussa, kun sarjanousija Trojans kävi hakemassa kaksi sarjapistettä, lukemin 0 – 56 (0 – 20).

Mari Jääskelä, Roosters #11

Ykkösdivarin 2018 voittaja Trojans kävi hakemassa kokemusta pääsarjatason vauhdista jo edelliskaudella, saadessaan osallistumisoikeuden pudotuspeleihin neljäntenä joukkueena, mutta silloin vielä vauhti ei riittänyt Wolverinesia vastaan.

Nyt Pauli Ojasen luotsaama Trojans ei antanut kotijoukkueelle mahdollisuuksia, vaan jo puoliajalle taululle oli ilmestynyt 0-20 lukemat, ja loppunumerot 0-56 ei jättänyt epäselvyyksiä illan paremmasta joukkueesta.

Trojans oli oikeastaan jokaisella osa-alueella niskanpäällä, poislukien aloituspotkut, joita tosin ei Roostersilta nähty toisen puoliajan Isabella Lievosen suorittamaa aloituspotkua enempää.

Pelinrakentaja Jonna Hakkaraisen heitot tavoittivat hyvällä prosentilla laitahyökkääjät Sari Kuosmasen sekä Jutta Luhtalan, ja kun apuna hyökkäystä tasapainottamassa oli Lea Kasazksen sekä Anni Hiivolan juoksut, oli kokonaispaketti erittäin näyttävää. Myös pelinrakentaja Jonna Hakkarainen sai useamman kerran itselleen jalat alleen pallon kanssa ja keräsi hyvän nipun jaardeja.

Jonna Hakkarainen, Trojans #8

Kotijoukkueelta ei tuntunut onnistuvan oikein mikään, tai siltä se ainakin näytti Trojansin puolustuksen kynsissä. Parasta etenemistä Roostersin hyökkäyksessä esitti pelinrakentaja Janina Virtanen omilla juoksuillaan. Heittopelit sen sijaan jätti huomattavasti toivomisen varaa tuleville pelikierroksille.

Trojansille voitto oli kauden toinen kahdesta pelistä, kun edellisellä kierroksella toinen sarjanousija Kuopio Steelers hävisi Turussa avausottelunsa 46-30.

Myös Kuopiossa sekä Helsingissä pelattiin lauantaina. Ehkä hieman yllättäen viimekauden hopeamitalijoukkue Pietari Valkyries kävi luovuttamassa kaksi sarjapistettä viimekauden ykksödivarin hopeamitalijoukkue Kuopio Steelersille numeroin 55-22. Helsingissä Wolverines otti rutiinivoiton Tampere Saintsista 61-0.

Wolverines ja Trojans ovat kahdella voitolla sarjataulukon kärjessä neljällä sarjapisteellä. Yhdellä voitolla sekä yhdellä tappiolla kahdessa sarjapisteessä sijoilla 3-4 Steelers sekä Saints. Roosters sekä Valkyries ovat toistaiseksi vielä ilman sarjapisteitä taulukon hännillä sijoilla 5-6.

Kierroksen 2 pelatut ottelut:
NVL Helsinki Wolverines vs. Tampere Saints 61 – 0 (39 – 0)
NVL Kuopio Steelers vs. Pietari Valkyries 52 – 22 (26 – 14)
NVL Helsinki Roosters vs. Turku Trojans 0 – 56 (0 – 20)

Kierroksen 3 tulevat ottelut:
NVL la. 25.05. klo 12.00 Keskuskenttä, Karhula, Valkyries vs. Roosters
NVL la. 25.05. klo 17.00 Brahenkenttä, Helsinki, Wolverines vs. Steelers
NVL su. 26.05. klo 13:00 Yläkenttä, Turku, Trojans vs. Saints

Lea Kaszas, Trojans #7

Teksti ja kuvat ©FSC Media
Otsikkokuva: FSC Media, Roosters vs. Trojans
Artikkelikuva 1: FSC Media, Mari Jääskelä, Roosters
Artikkelikuva 2: FSC Media, Jonna Hakkarainen, Trojans
Artikkelikuva 3: FSC Media, Lea Kaszas, Trojans

Siirry työkalupalkkiin