Miesten Vaahteraliiga avattiin Helsingissä

Miesten Vaahteraliigakausi avattiin edelliskauden finaalivastustajien kesken, Helsinki Roostersin sekä Kuopio Steelersin kohdatessa Brahen kentällä. 2018 finaalissa Roosters oli joukkueista selkeästi parempi lukemin 44-14, ja myös moilemmat runkosarjan ottelut oli mennyt Roostersille selvin numeroin.

Adam Connette, Roosters #1

Roosters oli avannut oman pelikautensa jo aikaisemmin kahdella voitokkaalla NEFL-ottelulla, Stockholm Mean Machinesia sekä Copenhagen Towersia vastaan. Steelers puolestaan kävi kaksi viikkoa ennen kauden alkua Islannissa hiomassa kuvioitaan ja samalla testaamassa paikallisen Reykjavik Einherjarin kevätkuntoa harjoitusottelussa.

Kotijoukkue Roosters on tehnyt tälle kaudelle poikkeuksellisen päätöksen lähteä kauteen ainoana liigajoukkueena kotimaisella pelinrakentajakaksikolla, edelliskauden Roostersin kakkospelinrakentaja Miro Kadmiryllä sekä Henri Väänäsellä.

Kadmiry pelasi ihan pirteän avausottelun ja heitti ottelussa 251 jaadia, joista kiinniottajat tekivät yhteensä neljä touchdownia. Myös vastustajat saivat oman osansa Kadmiryn heitoista, ja pääsivät katkaisemaan syötön kolme kertaa.

Okko Outinen oli kotijoukkueen puolustuksen tehokkain 6,5 taklauksella sekä 4,5/10yd TFL:lla. Akseli Vartiainen sekä Camille Cruelle kävivät säkittämässä Petersin kerran mieheen.

Tino Ndongo, Steelers #88

Roostersin multitalentti Adam Connette oli monessa mukana. Connette aloitti potkujen palauttajana sekä laitahyökkääjän paikalla, mutta siirtyi ainoaksi keskushyökkääjäksi merkityn Esa Vanhojan loukkaantumisen myötä myös sille pelipaikalle. Connette oli Roostersin paras etenijä, tehden ottelussa yhteensä 330 jaardia, joista 144 syntyi potkujen palautuksista, 103 syöttöjen vastaanotoista ja 83 juosten, ja edetyillä jaardeilla syntyi kaksi touchdownia.

Vierasjoukkueen pelinrakentaja Seth Peters on tuttu kasvo jo kahden aikaisemman kauden osalta Steelersistä, ja hyvän heittokkäden lisäksi aiheuttaa puolustukselle myös nopeana juoksijana maata pitkin. Peters näyttikin omaa nopeuttaan heti ottelun alussa pistelemällä 72 jaardisen siivun maata pitkin. Heitettyjä jaardeja kerääntyi yhteensä 219, joista syntyi yhteensä kolme touchdownia.

Gerard Johnson, Steelers #3

Kuopio Steelersin täsmähankinta tälle kaudelle on keskushyökkääjä Gerard Johnson, joka nopeana etenijänä aiheutti suuria vaikeuksia Roostersin juoksupuolustukselle, ja jossa oli Santtu Äyräväisen kokoinen reikä tukimiesosastossa. Johnson juoksi pelissä yhteensä 130 jaardia, joista neljä touchdownia.

Tino Ndongo otti pelissä seitsemän kiinniottoa, joilla etenemistä yhteensä 79 jaardia ja kaksi touchdownia.

Steelersin puolustuksen vakuuttavin pelaaja oli Donovan Hayden, joka 12 taklauksen lisäksi nappasi kiinni kaksi syötönkatkoa Miro Kadmiryltä sekä kävi kerran myös suorittamassa pelinrakentajan säkityksen.

Islannissa harjoitusottelussa polvensa loukannut Steelersin Santeri Inkinen, rikkoi itsensä uudestaan aivan toisen neljänneksen lopussa.

Pelissä Steelers meni nopeasti johtoon ja Gerard Johnson sai kunnian tehdä liigakauden avausmaalin. Ensimmäisellä neljänneksellä Steelers teki 19 pistettä Roostersin seitsemää vastaan. Kotijoukkueen vahva toinen neljännes kuitenkin oli kaventanut johdon puoliaikaan mennessä neljään pisteeseen, lukemiin 27-31. Kun toinenkin puoliaika pelattiin vielä numeroin, 14-26, oli koripallolukemat valmiina, 41-57.

Päätuomari Matti Mäkäräinen suorittamassa liigakauden ensimmäistä kolikonheittoa.

MVL Roosters vs. Steelers 41 – 57 (27 – 31)

Teksti ja kuvat ©FSC Media
Otsikkokuva: FSC Media, Gerad Johnson & Seth Peters, Steelers
Artikkelikuva 1: FSC Media, Adam Connette, Roosters
Artikkelikuva 2: FSC Media, Tino Ndongo, Steelers
Artikkelikuva 3: FSC Media, Gerard Johnson, Steelers
Artikkelikuva 4: FSC Media, liigakauden avausottelun kolikonheitto

Radio

Siirry työkalupalkkiin