Cocksille seitsemäs perättäinen mestaruus

Riihimäen Cocks sai tehdä täyden työpäivän Riihimäen Urheilutalolla ottelusarjan viidennessä finaalissa voittonsa eteen, ennen kun pääsi juhlimaan seitsemättä perättäistä mestaruuttaan. Aiemmin samaan seitsemään voittoon peräkkäisinä kausina on pystynyt ainoastaan BK-46, kausina 1982-1989.

Teemu Tamminen, Cocks #15

Dicken otti hopeamitalit toisena vuotena peräkkäin, ja on kohdannut Cocksin seitsemän voitokkaan kauden aikana viidesti. Dicken sai myös naisten liigasta hopeata, häviten finaalisarjan samoin viiden ottelusarjan jälkeen HIFK:lle.

Viiden finaaliottelun maaliero 121-119 kertoo ennätyksellisen tasaisesta finaalisarjasta, ja viimeisessä ratkaisevassa finaalissakin Cocks oli ainoastaan kaksi maalia parempi. Koko finaaliottelusarjan suurimmat ottelukohtaiset erotkin olivat ainoastaan kolme maalia.

Ottelun avausmaali syntyi seitsemän metrin viivalta kotijoukkueen kapteeniin, Teemu Tammisen kädestä. Ensimmäinen puoliaika meni kotijoukkueelle neljän maalin erolla, lukemin 10-6, mutta oli numeroitaan tasaisempi.

Toisella puoliajalla Cocks kävi suurimmillaan jo kuuden maalin johdossa, mutta Dicken kiri etumatkan yhteen maaliin 52 minuutin kohdalla. Cocksin vahvempi erän loppu toi kuitenkin riittävän kahden maalin eron varmistaakseen Cocksille mestaruuden.

Patrik Roslander, Dicken #11

Molempien joukkueiden maalivahdit olivat hyvässä iskussa ja varsinkin kotijoukkueen Vitalii Shitsko tuntui olevan aina siellä missä pallokin. Shitsko merkitytti itselleen 16 torjuntaa, mutta paljoa huonommaksi ei jäänyt Dickenin Patrik Roslander, joka torjui 15 kohti heitettyä palloa. Jäähyväisotteluaan Cocksissa pelannut, liettualaismaalivahti Giedrius Morkunas, kävi myös kerran kentällä, torjumassa Max Granlundin seitsemän metrin heiton.

Viktor Kovalenko koki kovia, kun sai viivalla Robin Granlundin heittämästä pallosta osuman päähän, ja joutui tuomarin määräyksestä huilaamaan kolmen hyökkäyksen ajaksi. Kovalenko näytti vielä ottelun päätyttyäkin huonovointiselta.

Kesken kauden HIFK:n joukkueeseen vaihtanut Kalle Alander oli myös mukana juhlistamassa Cocksin viimeistä mestaruutta Riihimäen Urheilutalolla, josta joukkue siirtyy omaan valmistuneeseen halliin pelaamaan tuleviksi kausiksi. Alander oli joukkueen mukana 13 liigapelissä sekä kolmessa cup-ottelussa. HIFK:ssa Alander pelasi kaudella 20 ottelua.

Cocks voitti pelikaudella neljästä pelaamastaan sarjasta kolme mestaruutta. Suomen Cupin finaalissa kaatui HIFK numeroin 30-20. Baltian liigan loppuottelussa Cocks voitti yhdellä maalilla Ukrainalaisen ZTR Zaporozhyen 23-22, ja kolmantena mestaruutena nyt kotimaan liigassa Dickenin maalein 19-17. Champions Leaguessa kymmenestä pelatusta ottelusta Cocks voitti kaksi ja pelasi kaksi tasan.

MSM 5. finaali Cocks vs. Dicken 19 – 17 (10 – 6)
Parhaat maalintekijät: Filip Söderlund 5, Max Granlund 4, Teemu Tamminen 4, Andrei Novoselov 4
Torjunnat: Vitalii Shitsko 16, Patrik Roslander 15, Giedrius Morkunas 1
*** Vitalii Shitsko
** Andrei Novoselov
* Patrik Roslander

Suomenmestarit 2019

Loppuottelusarja (3-2):
Loppuottelu 1: Cocks vs. Dicken, 26 – 24 (14 – 15)
Loppuottelu 2: Dicken vs. Cocks, 30 – 27 (16 – 10)
Loppuottelu 3: Cocks vs. Dicken, 28 – 25 (14 – 12)
Loppuottelu 4: Dicken vs. Cocks, 23 – 21 (10 – 9)
Loppuottelu 5: Cocks vs. Dicken, 19 – 17 (10 – 6)

Teksti ja kuvat ©FSC Media
Otsikkokuva: FSC Media, Bojan Zupanjac, Cocks
Artikkelikuva 1: FSC Media, Teemu Tamminen, Cocks
Artikkelikuva 2: FSC Media, Patrik Roslander, Dicken
Artikkelikuva 3: FSC Media, Suomenmestarit 2019

Siirry työkalupalkkiin