Crusadersille kauden avausvoitto kotikentällä

Ykkösdivarin toisen kierroksen ottelussa kotijoukkue UNC Crusaders oli saanut vieraita Mikkelistä. Ensimmäisen kierroksen ottelussa ilman Kam Harrisia pelannut UNC kärsi tappion Pori Bearsille lukemin 14 – 23, kun taas vierasjoukkue Bouncersille ottelu oli sarjan avausottelu, ensimmäisen kierroksen lepovuorosta johtuen.

Marko Vartiainen, UNC päävalmentaja

Molemmat joukkueet joutuivat lähtemään vajaamiehisinä otteluun, koulujen päättäjäisten osuessa samalle päivälle, ja samasta syystä myös katsomossa sai istua väljästi. Peliä oli tullut seuraamaan noin 50 katsojaa, ja miesvahvuus sivurajoilla oli kotijoukkueen eduksi 31/24.

Crusaders oli saanut riveihinsä ensimmäisestä ottelusta poissa olleen keskushyökkääjän Kam Harrisin, mutta toisaalta taas joutui lähtemään peliin ilman tukimies June Robinsonia, joka kuitenkin oli sivurajalla päävalmentaja Marko Vartiaisen apuna.

Kam Harris ei saanut konettaan ihan heti pelin alusta täydellä teholla käyntiin ja pistetili jäi avaamatta kolmen ensimmäisen neljänneksen osalta. Mikkeliläiset myös olivat ottaneet Harrisin erityishuomion kohteeksi, mikä osaltaan vaikutti siihen, että kentän läpi ei ihan suoraan päästy lenkkeilemällä puhkaistua.

Harris onnistui avaamaan kauden pistetilinsä vasta ottelun viimeisen neljänneksen puolivälissä, ja onnistui siinä kahdesti, kun Bounchersin harvalukuinen miehistö alkoi selvästi jo väsymään ottelun loppua kohden.

Harris juoksi ottelussa kuitenkin yhteensä koneen lämmettyä 222 jaardia. Sebastian Berndsson heitti 24 yrityksellä yhteensä 144 jaardia ja kolme touchdownia. Säkitetyksi Berndtsson joutui yhden kerran.

Katsomossa oli myös hyvin tilaa valita oma istumapaikkansa

Kotijoukueen pelinrakentaja Sebastian Berndtsson kokeili heti ottelun alussa Bouncersin takakentän vireystasoa, ja yritti pitkällä heitoilla tavoittaa maalialueen välittämästä läheisyydestä laitahyökkääjä Teemu Lintusta. Ensimmäinen yritys meni kuitenkin vielä sormista läpi, mutta ottelun edetessä pallot tarttuivat paremmin Lintusen näppeihin.

Henri Heiskanen, Bouncers #86

Lintunen teki ottelussa yhteensä kaksi touchdownia ja lisäksi potki neljä lisäpistettä tolppien väliin. Myös laitahyökkääjä Teemu Rehmonen onnistui kerran nappaamaan Berndssonin heiton kiinni ja tekemään kuusi pistettä.

Bouncersin pelinrakentaja Henri Heiskanen pidettiin kiireisenä UNC:n puolustuksen linjamiesten toimesta ja heitoille jäi hyvin vähän aikaa. Heiskanen onnistui kuitenkin heti toisen neljänneksen alussa lyhyellä omalla juoksullaan linjan läpi tekemään vierasjoukkueen ainoan touchdownin. Henri Heiskanen heitti ottelussa yhteensä 95 jaardia ja joutui UNC:n linjamiesten säkittämäksi neljä kertaa.

Bouncers onnistui kuitenkin pelissä saamaan vielä kaksi lisäpistettä viimeisellä neljänneksellä, kun kotijoukkueen lisäpistepotku blokattiin, ja Kouvola Indiansista Mikkeliin siirtynyt Chris Hall palautti 90 jaardia palloa kentän toiseen päähän. Myös kotijoukkueen puolustus onnistui pisteiden tekemisessä, kun oman maalialueen läheisyydestä suoritettu Bouncersin lentopotku blokattiin ja maalialueelle pomppineen pallon pääsi ensimmäisenä peittämään UNC:n Mikko Lankinen.

Lopputulos: M1D UNC Crusaders vs. Mikkeli Bouncers 40 – 8 (20 – 6)
Ottelun tilastot (SAJL)

UNC Crusaders pisteet:
Teemu Lintunen 12+4
Kam Harris 12
Teemu Rehmonen 6
Mikko Lankinen 6

Mikkeli Bouncers pisteet:
Henri Heiskanen 6
Chris Hall 2

Teksti ja kuvat ©FSC Media
Otsikkokuva: FSC Media, Kam Harris, UNC
Artikkelikuva 1: FSC Media, Marko Vartiainen, UNC päävalmentaja
Artikkelikuva 2: FSC Media, Lohja, katsomo
Artikkelikuva 3: FSC Media, Henri Heiskanen, Mikkeli Bouncers QB

Radio

Siirry työkalupalkkiin