Sarjanousija Wolverinesille toinen voitto Vaahteraliigassa

Tampereen Pyynikillä päästiin pelaamaan kolmannen kierroksen Vaahteraliigaottelu helteisessä säässä, kun mittari näytti +30 asteen lämpötilaa. Kotijoukkue Saints joutui lähtemään peliin huomattavasti pienemmällä määrällä pelaajia, noin 30 pukeneella, kun puolestaan Wolverines oli saanut liikkeelle täyden listan 45.

Jason Thomas, Wolverines #82

Saints oli hävinnyt ensimmäisen kierroksen ottelun Seinäjoki Crocodilesille lukemin 20-7, mutaisella Seinäjoen keskuskentällä käydyssä välienselvittelyssä ja lähti peliin tilanteesta 0-1. Wolverines puolestaan oli ensimmäisessä kotiottelussaan voittanut saman vastustajan numeroin 47-29.

Helsinki Wolverines joutui pelaamaan illan ottelun ilman hyökkäyslinjan alottavia Emil Jauhasta sekä Karri Kuuttilaa, joka osaltaan vaikutti juoksujen jäämistä ainoastaan 85 jaardiin. Heittopeli puolestaan onnistui hyvin ja Robert Johnsonin heittämästä 43 heittoyrityksestä päätyi omille pelaajille 32. Näistä kiinniotoista syntyi yhteisjaardimäärä 476, ja kahdeksan touchdownia. Heittopeleistä touchdowneja wolverines-pelaajista pääsi merkkauttamaan peräti viisi eri pelaajaa.

Ottelu oli pääosin taputeltu jo puoliaikaan mennessä, Wolverinesin siirryttyä tauolle lukemissa 15-40. Toisella puoliajalla peliaikaa centerin takana sai myös holderin paikalta paremmin tällä kaudella tunnettu 49-vuotias Jason Thomas, joka osaltaan teki historiaa iäkkäimpänä pelinrakentajana Vaahteraliigassa.

Kari Titola, Wolverines HC

Wolverinesin päävalmentaja, Kari Titolalla, on herkullinen tilanne, sillä pelipäivien rostereihin on halukaita enemmän kuin mitä maksimi 45 sallisi, ja pelaajien on taisteltava tienatakseen oman pelipaikkansa. Titolalla oli helppo päivätyö Wolverinesin sivurajalla, ja aikaa riitti välillä avustamaan vastustajan pelaajia lihashuollollisissa toimenpiteissä.

Myöskin pelinrakentajatilanne Robert Johnsonin selän takana on laaja, sillä sieltä löytyy laatua sekä kokemusta.

Johnson on nyt kahdessa pelaamassaan tämän kauden Vaahteraliigan ottelussa heittänyt yhteensä 733 jaardia, joista on syntynyt 11 touchdownia. Täysiä minuutteja ei ole tarvinnut kentällä kuluttaa, vaan aikaa on annettu myös Jabari Harrisille sekä ensi vuonna pyöreät 50 vuotta täyttävälle laji-ikonille Jason Thomakselle.

Jos Tarvetta syntyy, niin pelaajarosterista löytyy vielä Jonhsoninen nuorempi veli, Cedric Johnson. Kaikilta neljältä pelinrakentajalta löytyy palkintokaapistaan Vaahreraliigan mestaruusmitalit, joista Jason Thomas ainoana on voittanut sen muulla pelipaikalla kuin pelinrakentajana.

Tyler Broad, Saints #23

Tampere Saints pysyi kyydissä ensimmäisen neljänneksen kahdeksan minuuttia, jonka jälkeen Wolverines meni menojaan. Jos Wolverines pystyi kierrättämään pelinrakentajiaan pelin aikana, niin puolestaan Saints oli siihen pakotettu. Pelinrakentaja Tuskani Figaro loukkasi taklauksessa jalkansa, jonka jälkeen kotijoukkue kierrätti pelinrakentajan paikalla monitoimimies Oscar Whitea sekä Tuukka Lehtosta, ja pelitapa muuttui enemmän wildcat-tyyppiseksi juoksenteluksi.

Oscar White sai pelissä tililleen rikkoutuneesta heittopelistä illan komeimman juoksusuorituksen, juostuaan syvältä omalta maalialueelta pallon toiseen päähän Wolverinesin maaliin. Vaikka juoksu oli yli kentän mittainen, niin itse peli starttasi kolmen jaardin viivalta, joten tilastoihin merkitytettiin “ainoastaan” 97 jaardinen siivu.

Peli tasoittui huomattavasti viimeisellä neljänneksellä, kun Wolverinesin tähtikaarti pääosin siirtyi sivurajalle etsimään mehupullojaan ja kentällä annettiin aikaa ja pelikokemusta nuoremmalle kaartille. Keski-ikää tuli tasoittamaan pelinrakentajaksi Jason Thomas, joka viettää ensi vuonna 50-vuotisiaan.

Saintsin tilanne näyttää pahalta, jos Figaron vamma osoittautuu niin pahaksi että miestä ei pelikuntoon saada, sillä viikon kuluttua pelissä Steelersiä vastaan tarvitsee esittää jotain muutakin kuin pelkkää QB-rushia. Steelers menetti ensimmäisen kierroksen ottelussa jo tukimies Sheldon Campbellin vakavan päävamman takia ja korvattiin liettualaisella Sarunas Tiskusilla.

Illan komeimmasta taklauksesta vastasi nuoreen kaartiin kuuluva Sebastian Lugora, jonka isä Bonny Lugora on nähty 80-luvulla TAFT:in pelipaidassa laitahyökkääjänä. Sebastian Lugora pääsi ottelussa kokeilemaan taitojaan erikoisjoukkueissa sekä keskushyökkääjänä.

Sebastian Lugora, Wolverines #33

Lopputulos:
MVL Tampere Saints (0-2) vs. (2-0) Helsinki Wolverines 27 – 66 (40 – 15)
Ottelun tilastot (SAJL)

Tulevat ottelut:
MVL Kuopio Steelers vs. Vaasa Royals pe. 7.6.2019 klo 18:30
MVL Porvoo Butchers vs. Seinäjoki Crocodiles la. 8.6.2019 klo 16:30

Teksti ja kuvat ©FSC Media
Otsikkokuva: FSC Media, Oscar White
Artikkelikuva 1: FSC Media, Jason Thomas, Wolverines
Artikkelikuva 2: FSC Media, Kari Titola, Wolverines
Artikkelikuva 3: FSC Media, Tyler Broad, Saints
Artikkelikuva 4: FSC Media, Sebastian Lugora, Wolverines

Radio

Siirry työkalupalkkiin