Suomelle EM-karsintaottelussa kahden maalin tappio

Suomen käsipallomaajoukkue koki kahden maalin tappion Tsekkiä vastaan Vantaan Energia-Areenalla. Ilman Nico Rönnbergiä ja Teemu Tammista pelannut Suomi, esitti kuitenkin tasaväkisen kamppailun.

Albert Georgs, #16

Ensimmäisen puoliajan vieraat veivät maalein 12-17, mutta toisella jaksolla piristynyt maajoukkue kiri eron pienimmillään yhden maalin päähän. Loppukemat Vantaalla Tsekille maalein 24-26. Edellinen maiden kohtaaminen Tsekeissä, päättyi myös Suomen tappioon, ja lokakuussa pelattu ottelu päättyi numeroihin 31-27.

Max Granlund teki ottelussa kotijoukkueelle kuusi maalia, ja Tsekin paras maalitykki oli Thomas Babak, joka Granlungin tapaan teki kuusi maalia. Suomen maalivahti Mikael Mäkelä ei ollut parhaassa vedossa ja Albert Georgs siirtyi tolppien väliin ensimmäisen jakson loppupuolella. Georgs esitti hienoja torjuntoja ja saikin toiselle jaksolle sytytettyä joukkueeseen hyvän hengen päälle.

Teemu Tammisen poissaolo näkyi etenkin puolustuspäässä, ja Joacim Broman ei pystynyt pitämään kunnolla kurissa Tsekkien vasuria Miroslav Jurkaa, joka pääsi liian vapaasti ja suurella kulmalla tekemään neljä maalia.

Suomelta parhaaksi pelaajaksi vallittiin Anthony Hellakoski ja Tsekiltä Stanislav Kasparek.

Suomi on hävinnyt kaikki pelaamansa viisi kohtaamista. Sarjasta on jäljellä vielä yksi ottelu Valkovenäjää vastaan 16.6, joka voitti edellisen kohtaamisen maalein 27-20.

Anthony Hellakoski #14 valittiin Suomen joukkueen parhaaksi pelaajaksi

Ryhmä 5 Suomen tulokset:
31 – 27 Tsekki vs. Suomi
20 – 27 Suomi vs. Valkovenäjä
26 – 30 Suomi vs. Bosnia Herzegovina
31 – 19 Bosnia Herzegovina vs. Suomi
24 – 26 Suomi vs. Tsekki
xx – xx Valkovenäjä vs. Suomi (16.06.2019)

Teksti ja kuvat ©FSC Media
Otsikkokuva: FSC Media, Pavel Horak, Tsekki
Artikkelikuva 1: FSC Media, Albert Georgs, Suomi
Artikkelikuva 2: FSC Media, Anthony Hellakoski, Suomi

Radio

Siirry työkalupalkkiin