Wolverines eteni U20 finaaliin tiukan taistelun jälkeen

Roostersista tälle kaudelle Wolverinesiin siirtynyt pelinrakentaja Arno Murtoniemi oli avainroolissa Wolverinesin edettyä alle 20-vuotiaiden SM-finaaliin. Voitto tuli pienimmällä mahdollisella marginaalilla, yhdellä pisteellä.

Elmeri Laalo, #6 Wolverines

Wolverines teki ottelun ensimmäisen pistesuorituksen Deniz Ünalin juoksulla, ja vierasjoukkue siirtyi 0-6 johtoasemaan. Roosters vastasi ennen puoliaikaa heittopelillä ja Kim Saarijärven touchdownilla. Pelatun epäonnistuneen lisäpistetyrityksen jälkeen puoliaiakatulokseksi jäi 6-6.

Toisella puoliajalle lähdettäessä Wolverines ei ollut vireimmillään, ja Roosters pääsi karkaamaan Tarmo Pitkäsen vastaanotetulla touchdownilla, Eemeli Tuomisen pitkällä lentopotkun palautuksella, sekä Kim Saarijärven lisäpistepelillä 20-6 johtoasemaan.

Wolverines sai kuitenkin pelin edetessä ideasta kiinni ja kiri etumatkaa kiinni kahdella Arno Murtoniemen touchdown-heitolla kahteen suntan pelanneelle Elmeri Laalolle. Ensimmäisen Laalon maalisuorituksen jälkeen Deniz Ünal kavensi tulokseksi 20-14, ja 20-20 tasoituksen jälkeen potkaisija Aleksi Pulkkinen onnistui lisäpistepotkun jälkeen viemään Wolverinesin ratkaisevan pisteen etumatkalle.

Santtu Äyräväinen, Roosters DC

Roosters sai vielä kymmenen sekuntia ennnen loppuvihellystä mahdollisuuden voittaa ottelu, kun Wolverines oli hölmäillyt henkilökohtaisilla rangaistuksilla pallon kenttäpotkumaalietäisyydelle.

Ensimmäinen 30-jaardinen potkuyritys onnistui, ja Roostersin jo juhliessa kolmea pistettä, väärä aloitusmuodostelmelma vesitti yrityksen. Seuraavaan, viisi jaardia pitempään yritykseen, Wolverinesin puolustus sai näppinsä väliin, ja pallon lento ei edennyt maalialuetta pitemmälle, ja tukimies Santeri Kiialainen peitti pallon omalla maalialueella.

Epäonnistuneen potkupelin jälkeen, pelikelloon jäädessä kolme sekuntia, Wolverinesille riitti ottaa victory formationissa yksi polvi, ja edetä finaaliin. Finaalivastujaksi, 7.7. Vaasassa Kaarlen kentällä pelattavaan otteluun tulee runkosarjan voittanut kotijoukkue Royals. Ennen juhannusta pelatussa runkosarjan ottelussa Royals voitti Wolverinesin numeroin 36-19.

Ottelun lopputulos:
U20 välierä Roosters vs. Wolverines 20 – 21 (6 – 6)

U20 Finaali:
Royals vs. Wolverines, 7.7.2019 klo 14:00, Kaarlen kenttä, Vaasa.

Teksti ja kuvat ©FSC Media
Otsikkokuva: FSC Media, Arno Murtoniemi, Wolverines QB
Artikkelikuva 1: FSC Media, Elmeri Laalo, Wolverines DB/WR
Artikkelikuva 2: FSC Media, Santtu Äyräväinen, Roosters DC

Siirry työkalupalkkiin