Vajaamiehiselle Saintsille kauden yhdeksäs tappio

Helsinki Wolverines otti helpon voiton vajaamiehisestä Tampere Saintsista. Vierasjoukkue oli saanut pukeisiin ainoastaan 24 pelaajaa.

Raymond Cotton, Saints QB

Kallion Brahenkenttä tuntuu olevan tamperelaisille kovan onnen paikka, kun jo toisen kerran joukkueen pelinrakentaja seisoi ottelun sivurajalla. Roosters-ottelun alkulämmittelyssä Cotton oli myös ulkona pelistä loukkaannuttuaan pelin alkulämmittelyssä. Cottonin katsellessa peliä sivurajalta, pelipaikalle oli siirretty monitoimimies C. J. Okpalobi.

Tampere Saintille kausi on ollut kivikkoinen, kun juhannustauolta pistettiin koko importtiryhmä vaihtoon, ja kuluvalla viikolla päävalmentaja Jake Hale ilmoitti saneensa työtarjouksen kotimaastaan – sellaisen josta ei voi kieltäytyä. Päävalmentajuus putosi Hannes Mattilalle syliin, ja VT päävalmentaja Mattila nähtiin ensimmäisen kerran tositoimissa tällä tittelillä Wolverinesia vastaan.

Mihinkään ihanteelliseen paikkaan ei Mattila päässyt, sillä Saints oli saanut otteluun pukeisiin ainoastaan 24 pelaajaa ilman varsinaista pelinrakentajaa, kun kotijoukkue Wolverines puolestaan pystyi esittämään Robert Johnsonin vetämän täyden pelipäivän rosterin.

Tampere Saintsin VT pelinrakentaja C.J. Okpalobi sekä VT päävalmentaja Hannes Mattila.

Kotijoukkue Wolverines tarjoili Saintsille kylmää vettä niskaan jo pelin ensimmäisellä minuutilla, kun Robert Johnson vapautti Cedric Johnsonin 51 jaardisella heittopelillä pistesuoritukseen. Wolverines vei ensimmäisen neljänneksen numeroin 21-0. Kun loput kolme meni 14-7, 13-0 ja 0-7, niin ottelun päätyttyä valotaululla oli lukemat 48-14.

Saints sai ottelussa kerättyä Wolverinesia enemmän juoksujaardeja (120/104), mutta kun Robert Johnsonin kädestä lähetetyt 22 heittoa tavoittivat 18 kertaa omat pelaajat 307 jaardin arvoisesti, Okpalobin 38 yhteisjaardia vastaan, niin lopputulos on vähintäinkin ansaittu.

Saintsin Okpalobi eteni pelissä eniten jaardeja, yhteensä 226, joista 200 syntyi aloituspotkun palautuksista. Wolverinesin Robert Johnson heitti neljä touchdownia, ja William Young juoksi pallon kolme kertaa maalialueelle.

Lopputulos: 
MVL Helsinki Wolverines vs. Tampere Saints (1-9) vs. (7-3) 48 – 14 (35 – 7)
Ottelun tilastot (SAJL)

Teksti ja kuvat ©FSC Media
Otsikkokuva: FSC Media, Young, Long & OL, Wolverines
Artikkelikuva 1: FSC Media, Ray Cotton, Saints
Artikkelikuva 2: FSC Media, C.J. Okpalobi & Hannes Mattila, Saints

Siirry työkalupalkkiin