[ART] HIFK:n naiset cupin finaaliin

Ennen illan ottelua oli jo selvää, että kahta tämän hetken kovinta joukkuetta ei tultaisi Suomen Cupin finaalissa näkemään, vaan toinen putoaisi pois jo välierävaiheessa. Seitsemän ottelun sarjassa keskinäinen välierä oli ensimmäinen peli molemmille, kun Dicken sai suoran luovutusvoiton BK-46:n luovutettua ottelunsa, ja HIFK puolestaan eteni suoraan välierään ilman otteluita.

Sara Jäntti torjuntatöissä

Ottelun ensimmäinen erä oli tasaista, mutta keskivaihe Dickenin hallintaa. Kotijoukkue johti ottelua jo lukemin 12-6, ennen kun HIFK sai ensimmäisen erän loppupuolella kirivaiheen päälle, kaventaen puoliaikatulokseksi 14-13. Vierasjoukkue HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishin sai puoliajalla piiskattua omansa uuteen moodiin, ja HIFK vei toisen erän seitsemällä maalilla, numeroin 11-18, ja koko ottelun 25 – 31. HIFK:n Johanna Hilli teki ottelussa 10 maalia.

HIFK saa loppuotteluun parikseen GrIFK:n, joka eteni loppuotteluun voitettuaan runkosarjavaiheessa Siuntion 26-28, ja välierässä KyIF:n selvänumeroisesti 26-17. HIFK on viimeisistä 11:sta Cup-finaaleista voittanut peräti yhdeksän. Ainoastaan kerran on Dicken onnistunut mestaruuden viemään 2016 ja SIF 2011. GrIFK on esiintynyt viimeksi loppuottelussa 2006, jolloin tuloksena oli hopeasija.

HIFK ja GrIFK ovat tämä kauden liigassa kohdannut kahdesti. Molemmissa hallitseva suomenmestari HIFK on ollut parempi lukemin 36-16 ja 22-30, joten vedonlyöntikertoimet ovat huomattavasti pienemmät HIFK:n puolella.

Johanna Hilli teki 10 maalia

Finaaliottelu HIFK – GrIFK pelataan tulevana lauantaina, 21.12. klo 19:00, Helsingin Urheilutalolla. Miesten vastaava Cup-finaali pelataan heti seuraavana päivänä Karjaalla, BK-46:n ja Dickenin välillä.

MSC Dicken vs. HIFK 25 – 31 (14 – 13)
Parhaat maalintekijät: Johanna Hilli 10, Anna Westerlund 5
Torjunnat: Kira Itkonen 7, Roosa Niemi 7, Tia Lehtinen 4, Tinja Inget 2, Alexandra Olsson 1, Roosa Penttinen 1

Teksti ja kuvat ©FSC Media
Otsikkokuva: FSC Media, Rostislav Grinishin, HIFK
Artikkelikuva 1: FSC Media, Sara Jäntti, Ida Väyrynen, HIFK, sekä Matlena Heikkinen, Dicken
Artikkelikuva 2: FSC Media, Johanna Hilli

Radio

Siirry työkalupalkkiin