[ART] Naisten ja miesten Cupit saatiin päätökseen

Roosa Niemi torjui 21 palloa

Naisten ja miesten käsipallon Suomen Cupin finaalit pelattiin Helsingissä ja Karjaalla. Miesten finaaliottelua seurasi paikan päällä ennätysyleisö.

Naisten henkinen finaali pelattiin jo edellisenä keskiviikkona, kun tämän hetken kaksi kovinta joukkuetta, Dicken ja HIFK pelasivat välierän, josta HIFK eteni finaaliin numeroin 25-31, ja kolme vuotta finaalissa pelannut Dicken putosi sijoille 3-4. Finaalivastustaja GrIFK eteni loppuotteluun voitettuaan välierässä kirkkonummelaisen KyIF:n 26-17.

HIFK:n naisten joukkue voitti mestaruuden helpolla iltapuhteella GrIFK:sta yhdeksällä maalilla, lukemin 30-21. HIFK johti jo kuuden pelatun minuutin jälkeen ottelua 6-2, ja puoliajalla 16-10.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu HIFK:n maalivahti Roosa Niemi torjui ottelussa 21 kertaa, vaikka luovuttikin pelipaikkansa Tia Lehtiselle ottelun viimeiseksi vartiksi. Mestaruus oli HIFK:n naisille jo kolmas perättäinen.

Miesten cupin finaalia oli seuraamassa lähet tuhat silmäparia

BK-46 ja Dicken ovat kohdanneet tällä kaudella liigassa kerran. Lokakuussa pelatun ottelun vei nimiinsä sarjaa johtava Dicken kahden maalin erolla, 29-27, joten luvassa oli tasainen vääntö cupin mestaruudesta.

Cupin runkosarjassa BK-46 antoi kyytiä PIF:lle 21-46, ja turkulaisetkin joutuivat taipumaan neljällä maalilla, 28-32. Välierässä BK-46 kävi Riihimäellä Cocksin vieraana ja ratkaisua venytettiin lisäerille, jonka karjaalaiset voittivat yhden maalin erolla, 31-32, pudottaen viisi kertaa peräkkäin voittaneen ja hallitsevan mestarin pois loppuottelusta. Dicken pudotti ensin pois granin 23-31 ja välierässä HIFK sai tukkapöllyä 37-24.

Sebastian Säkkinen tasoitti ottelun tilanteeseen 21-21

Dicken pelasi vahvan ensimmäisen erän alun ja meni nopeasti neljän maalin johtoon. Karjaalaiset sai erän lopussa koneen käyntiin ja kirivät eron puoliaikaan mennessä yhteen maaliin, lukemiin 10-11.

Dicken aloitti myös toisen erän vahvasti ja meni kolmen maalin johtoon heti erän alussa. BK-46 ei kuitenkaan päästänyt eroa repeämään liian suureksi ja pysyivät hyvin mukana kyydissä, kuroen Dickenin etumatkan kiinni 53 minuutin kohdalla Sebastian Säkkisen maalilla 21-21. Vahva toisen erän lopetus varmisti kotijoukkueelle cupin mestaruuden maalein 24-22. BK-46 on voittanut edellisen kerran cupin mestaruuden kaudella 2005.

Bogdan Klepa ja Mikael Mäkelä olivat hyvässä vireessä ottelussa, tehden näyttäviä torjuntoja. Mäkelä torjui 18 ja Klepa 17 maalia kohti heitettyä palloa. Ottelussa kuusi maalia heittänyt BK-46:n Robin Sjöman valittiin miesten loppuottelun parhaaksi pelaajaksi.

NSC finaali HIFK vs. GrIFK 30 – 21 (16 – 10)
MSC finaali BK-46 vs. Dicken 24 – 22 (10 – 11)

Miesten Suomen Cupin 2019 mestarit, BK-46

Teksti ja kuvat ©FSC Media
Otsikkokuva: FSC Media, Sofie Hasselblatt, GrIFK
Artikkelikuva 1: FSC Media, Roosa Niemi, HIFK
Artikkelikuva 2: FSC Media, katsomokuva, SISU-areena
Artikkelikuva 3: FSC Media, Sebastian Säkkinen, BK-46
Artikkelikuva 4: FSC Media, Miesten Suomen Cupin 2019 mestarit, BK-46

Radio

Siirry työkalupalkkiin