[ART] Suomen maajoukkueelle voitto MM-karsintaottelusta

Suomen käsipallomaajoukkue pelasi toistamiseen Kreikkaa vastaan samalla viikolla MM 2021 -karsintaottelun. Kotivoitto heltisi lopuksi neljän maalin erolla.

Ainoastaan neljä päivää aikaisemmin pelattu ensimmäinen kohtaaminen Kreikassa meni kotijoukkueelle suurinumeroisesti 14 maalin erolla, mutta kotiotteluun latautunut Suomi, pelasi tasokkaan pelin Cocksin kotihallissa Riihimäellä. Saman aikaan pelattu jääkiekon Suomen U20 MM-pronssiottelu ei suuremmin ollut veroittanut katsojamäärää, vaan paikalle oli saapunut 600 silmäparia.

Teemu Tamminen viimeisteli ottelussa yhdeksän maalia.

Puoliajalle lähdettäessä Suomi oli ehtinyt kahden maalin johtoasemaan, lukemiin 16-14, ja toisen erän suurin johtoasema oli peräti kahdeksan maalin suuruinen. Kreikka kuitenkin kiri puolet tuosta kiinni ennen loppuvihellystä, ja lopputulokseksi merkittiin Suomen voitto maalein 32-28.

Patrik Roslander aloitti Suomen maalilla, mutta joutui jo kuuden peliminuutin jälkeen luovuttamaan paikkansa Mikael Mäkelälle vasemman käden peukalovamman takia. Mäkelä pelasi hyvän ottelun tolppien välissä, ja oli avainasemassa aiheuttamaan ahdinkoa Kreikan hyökkäykselle.

Patrik Roslander rikkoi peukalonsa pelin alkuminuuteilla

Silmiinpistävää pelissä oli ehkä se että Tanskasta tullut tuomarikaksikko, Nichlas Nygaard sekä Nicklas Mark Pedersen, olivat ottaneet varsin vapaamielisen linjan viivalla paidoissa roikkumisiin.

Pelissä maalisarakkeeseen merkittiin Suomen osalta ainoastaan kuusi eri pelaajaa. Nico Rönnberg teki ottelussa 11 maalia, ja Teemu Tamminen yhdeksän. Joukkueiden parhaiksi pelaajiksi valittiin Suomelta Nico Rönnberg ja Kreikalta seitsemän maalia viimeistellyt Christodoulos Mylonas.

Suomi jatkaa karsintaotteluita seuraavan kerran tulevana keskiviikkona, 8.1. samassa paikassa, Cocks Areenalla, klo 18:30, jolloin vastaan asettuu Israel. Israel voitti edellisen kohtaamisen maalein 33-32, jolloin Suomen toisen erän vahva kiri kuuden maalin tappioasemasta katkesi ajan tultua täyteen.

Suomi on oman neljän maan lohkonsa kolmossijalla, Kreikan sekä Israelin takana, kahdella voitolla ja kahdella tappiolla. Voitto keskiviikon pelistä nostaisi Suomen lohkon kakkospaikalle, kun jäljellä on vielä peli Kyprosta vastaan.

Ottelun tilastot TÄSTÄ

Teksti ja kuvat ©FSC Media
Otsikkokuva: FSC Media, Nico Rönnberg & Christodoulos Mylonas
Artikkelikuva 1: FSC Media, Teemu Tamminen
Artikkelikuva 2: FSC Media, Patrik Roslander

Radio

Siirry työkalupalkkiin