[ART] Suomen matka käsipallon MM2021-karsinnoissa katkesi tasapeliin

Suomen käsipallomaajoukkue pelasi Israelin kanssa tasapelin, ja samalla kadotti teoreettisetkin mahdollisuudet edetä MM2021 -karsinnoissa seuraavaan vaiheeseen. Huonon oman maalisuhteen takia, Suomi olisi tarvinnut ottelusta suurinumeroisen voiton, ja lisäksi vielä Israelin voittoa Kreikasta viimeisellä kierroksella, sekä omaa voittoa Kyproksesta.

Alku ei näyttänyt hyvältä Israelille

Aikaisempi kohtaaminen Tel Avivissa päättyi kotijoukkueen yhden maalin voittoon, 33-32, joten tämän osalta ottelusta olisi ollut ennakkoon odotettavissa tasainen vääntö. Suomi oli edellisessä pelissä puoliajalle lähdettäessä viiden maalin takaa-ajoasemassa.

Suomen maajoukkue oli kuitenkin heikentynyt sunnuntain kreikka-pelistä, sillä peliin jouduttiin lähtemään ilman kuumesairastelevaa Teemu Tammista. Tamminen teki yhdeksän osumaa Kreikkaa vastaan.

Ottelun alku näytti kuitenkin siltä että Suomi ei anna mitään mahdollisuuksia Israelille, ja meni nopeasti jo 9-1 johtoasemaan. Pelin alkuvaiheessa näytti siltä että Israelin joukkue oli unohtanut puolustuspelaajat tiistaina lentokoneeseen, ja kotijoukkue suorittaisi illan pelistä helpon ja suurinumeroisen voiton. Israel pääsi ensimmäisen puoliajan lopussa pelin juonesta kiinni ja kavensi Suomen johtoa neljällä maalilla, lukemiin 12-7.

Jos Israel oli unohtanut puolustuspään pelaamisen ensimmäisessä erässä, niin totaalinen romahdus tapahtui Suomelle toisella puoliskolla, ja Israel kuroi maali maalilta Suomen johtoasemaa umpeen. Israel voitti toisen erän lukemin 14-19, tasoittaen ottelun kaksi sekuntia ennen loppuvihellystä.

Suomen ottama aikalisä sai pelikellon katkaistua viimeisen maalin jälkeen ja Max Granlund pääsi vielä kokeilemaan suoraa heittoa aloitusympyrästä. Granlundin veto meni kuitenkin yli maalin. Suomi ei viimeisen viiden peliminuutin aikana onnistunut saamaan kertaakaan palloa Israelin maaliin.

Max Granlund pääsi vielä yrittämään maalia keskiympyrästä pelin lopussa.

Edellisessä pelissä 11 maalia tehnyt ja maalintekijäpörssiä johtava Nico Rönnberg teki ottelussa 10 maalia. Teemu Tammista tuurannut Benjamin Helander suoriutui kohtuullisesti urakastaan kolmella maalilla ja oli suorittamassa illan komeinta maalia yhdessä Nico Rönnbergin kanssa tilanteeseen 10-4.

Suomella on vielä yksi merkityksetön ottelu Kyprosta vastaan, joka on jäänyt ilman voittoja lohkon viimeiseksi, ja Suomelle varmistui illan ottelun myötä samalla lohkonsa kolmospaikka. Karsintalohkon voittaja, ja samalla jatkoon menijä varmistuu lauantain pelissä Kreikan ja Israelin välillä.

Lopputulos: Suomi vs. Israel 26 – 26 (12 – 7)

Ottelun tilastot TÄSTÄ

Teksti ja kuvat ©FSC Media
Otsikkokuva: FSC Media, Israelin maajoukkue juhlimassa tasapeliä
Artikkelikuva 1: FSC Media, Israelin valmentajistoa
Artikkelikuva 2: FSC Media, Max Granlund

Radio

Siirry työkalupalkkiin